Кога ще има ново лечение на болестта на Алцхаймер след

...
Кога ще има ново лечение на болестта на Алцхаймер след
Коментари Харесай

Кога ще има ново лекарство за лечението на болестта на Алцхаймер?

Кога ще има ново лекуване на заболяването на Алцхаймер откакто Агенцията по храните и медикаментите на Съединени американски щати (FDA) отхвърли да утвърди пробен медикамент?  

Очаква се провеждането на експертна среща, с цел да се разиска сигурността и ефикасността на нов медикамент, който очакваше утвърждение от най-малко една година, оповестява организация Ройтерс.

Първите записани са девет дами и един мъж

Решението на FDA е изненада за чиновниците на фармацевтичната компания, която го предлага. Леко отчаяние показаха и огромна част от експертите, които са ангажирани с лечените на това заболяване.

Снимка: Getty Images

Всички чакаха лекарството да бъде утвърдено при започване на март въз основа на данни от клиничните изпитвания предходната година. Те демонстрираха, че лекуването е безвредно и дейно.

Не е избрана дата за съвещанието на Консултативния комитет на FDA. Възможно е да минат няколко месеца преди провеждането на тази експертна среща, прецизира още организация Ройтерс.

Този индикатор се преглежда от лекарите като главен при слагането на някои диагнози

Решението на FDA докара до спад с 3% на акциите на фармацевтичната компания, която чака утвърждението, до момента в който акциите на конкурентна компания, продаваща сходно лекарство, се покачиха с повече от 2%, прецизира организация Ройтерс.

Лекарствата, които забавят прогресията на болестта при пациентите в ранен етап, съставляват нова епоха в лекуването на заболяването на Алцхаймер след три десетилетия на несполучливи опити за нейното преодоляване.

То се намира във Франция, а живеещите там споделят, че са щастливи

Болестта на Алцхаймер е най-честата причина за деменция. Тя обгръща към 70% от случаите. Последните налични данни демонстрират, че страдащите в света са 47 милиона. Според отчет на Световната здравна организация (СЗО) всяка година се записват 7,7 милиона нови случаи на деменция.

Снимка: Getty Images

Изчислено е, че в Европейския съюз 6,4 милиона живеят с деменция, а в Съединени американски щати те са към 6 милиона. В България няма точна статистика, само че експертите настояват, че става дума за към 100 000 души.

Тя изясни, че фамилията се държи с помощта на любовта и търпението

„ Беше ненадейно да научим, че FDA ще свика Консултативен комитет на този стадий от процеса по приемането на утвърждение “, сподели в изказване Ан Уайт, президент на Lilly Neuroscience.

Потенциалното ново лекарство, в случай че бъде утвърдено, ще се ползва посредством инфузия (венозно вливане) един път месечно. То е предопределен да почисти от мозъка отровен протеин (бета амилоид), обвързван с заболяването на Алцхаймер.

Какво ще се случи с болните?

Лечението забавя прогресирането на проблемите с паметта и мисленето с 22-29%, се споделя в изводите от огромното клинично изпитване. При пациенти с ниски до междинни равнища на пресечени (по-къси) фрагменти от тау протеина – също обвързван с заболяването на Алцхаймер, лекарството забавя прогресията с 35,1% спрямо плацебо.

Снимка: Getty Images

Т.нар. „ отичане на мозъка “ – прочут непряк резултат на този тип лекарство, се следи при 24% от хората, лекувани с очакващият утвърждение медикамент. Мозъчно кървене пък се следи при 31%.

В процеса на клиничното изпитване участниците можеха да спрат лекуването незабавно щом мозъчните изображения покажат, че лекарството е изчистило токсичния протеин (бета амилоид).

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР