Кога ще има магнитни бури през октомври 2023 г.?Смущенията в

...
Кога ще има магнитни бури през октомври 2023 г.?Смущенията в
Коментари Харесай

Магнитни бури октомври 2023: Кога да ги очакваме и как да се предпазим от тях

Кога ще има магнитни стихии през октомври 2023 година?

Смущенията в геомагнитното поле могат да продължат няколко часа или дни, а геомагнитните стихии се усещат изключително от хора, страдащи от болести на сърдечно-съдовата система и с наднормено тегло.

Ето за какво е значимо да сте осведомени с информацията по-долу за геомагнитните стихии, предстоящи през октомври 2023 година, с цел да можете да вземете поради тяхното влияние, до момента в който планирате живота си. Би било рационално да намалите интензивността си през този интервал и да се погрижите за личното си здраве и благоденствие.

Обърнете внимание, че магнитните стихии се появяват на Земята заради изхвърляне на коронална маса, което се случва върху слънчеви петна. Когато линията на магнитното поле на повърхността на Слънцето стане прекомерно заплетена и се счупи, поражда изригване. Но това не постоянно е съпроводено от плазмени излъчвания. Ако слънчево леке ​​е ориентирано към Земята, поток от плазма, летящ през космоса, се разрушава в магнитното поле на нашата планета.

През втория есенен месец – октомври, Земята ще бъде обхваната от няколко магнитни стихии с друга мощ.

График на дните с магнитни стихии октомври 2023

Различните геомагнитни съмнения оказват отрицателно въздействие върху благосъстоянието на избрана категория хора. На първо място това са възрастните хора и хора с хронични болести. Когато магнитосферата на Земята реагира на излъчвания на безоблачен вятър или слънчеви изригвания, доста хора могат да страдат от главоболие, мигрена, уязвимост, унесеност и болки в мускулите и ставите.

През октомври 2023 година, съгласно Центъра за прогнозиране на галактическото време към Националната океанографска и атмосферна организация на Съединени американски щати (NOAA), ще има няколко магнитни стихии с друга мощ.

По-специално, започвайки от първия ден на месеца и почти до 15 октомври, интензивността на магнитното поле на Земята се следи на равнище от два бала, т.е. се чакат дребни разстройства.

Кога предстоят рискови дни през октомври 2023?
Магнитни стихии октомври 2023 – график по ден и час  График на дните с магнитни стихии октомври 2023  Магнитни стихии октомври 2023 график по дни
Има доста разнообразни проучвания, в които учени от цялостен ​​свят удостоверяват връзката сред утежняването на благосъстоянието на хората и магнитните стихии.

Бурите съставляват най-голяма заплаха за астронавтите, защото те са отвън защитния щит на земната атмосфера. Те са изложени на риск да бъдат изложени на високи равнища на радиация, което доста усилва вероятността от развиване на рак.

И макар че измежду научната общественост към момента няма консенсус по отношение на резултата на магнитните стихии върху хората, точно в такива дни хората доста по-често се оплакват от:

Главоболие

Сънливост и бодърствуване

Общо утежняване на здравето

Напрегнатост

Нарушена централизация

Проблеми с психическото положение (повишена тревога, меланхолия, раздразнителност)

В дните на магнитни стихии се усилват визитите на терапевти и кардиолози.

Какво предлагат лекарите?

Поддържайте режим на сън (поне 7-9 часа на ден)

Поддържайте естествен дневен режим

Яжте добре и пийте задоволително вода

Ходете на разходки на чист въздух

Намалете физическия и психо-емоционалния стрес

При утежняване на здравето или обостряне на хронични болести потърсете съвет от фамилния доктор.

Този октомври обаче ще бъде относително спокоен във връзка с магнитни стихии.

За да сведете до най-малко следствията от естествените феномени, през този интервал е значимо да наблюдавате диетата си, да ядете колкото е допустимо повече пресни зеленчуци, плодове и билки, да пиете вода, да се разхождате на чист въздух и да избягвате мощни прочувствени прояви и физическа интензивност. Освен това, в рисковите дни на октомври 2023 си е хубаво да откажете от неприятните привички – алкохол, пушене, пиянство на енергийни питиета. И пробвайте да пиете по-малко кафе и мощен чай.

Според специалистите, всеки субект има своя неповторима граница на геомагнитна сензитивност. Някои хора в никакъв случай не са чували за магнитни стихии, други страдат много от геомагнитните съмнения, тъй че се пробват да се приготвят за тях авансово.

Магнитни стихии през октомври 2023 – въздействие върху здравето

Всеки човек може да усети магнитни стихии. Метеочувствителните хора би трябвало да бъдат изключително деликатни през този интервал.

Магнитни стихии през октомври 2023 г.- Как да се предпазите?

За да се предпазят от отрицателните резултати на магнитните стихии, които ще дойдат на Земята вследствие на плазмените излъчвания, за подвластните от времето хора е значимо освен да наблюдават положението и благосъстоянието си, само че и да наблюдават физическите индикатори, в това число кръвното налягане.

В тези рискови дни през октомври 2023 следвайте няколко елементарни рекомендации:

Правете физическа интензивност.

Поддържайте здравословна диета.

Почивайте си и спете задоволително.

Пийте повече чиста вода.

Не пийте алкохолни питиета или мазни храни.

Избягвайте напрежението и тревожните събития.

Проверете наличието на домашния си комплект за първа помощ за нужните медикаменти.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР