Кога политиците ще разберат, че следващите 10-ина години, българите няма

...
Кога политиците ще разберат, че следващите 10-ина години, българите няма
Коментари Харесай

Анализатори: Политиците трябва да проумеят, че няма да получат стабилно мнозинство идните 10 г.

Кога политиците ще схванат, че идващите 10-ина години, българите няма да дадат съвсем еднолично властта на никого. Най-много ще имаш към 70 депутати... което не стига за ръководещо болшинство. Няма по какъв начин да упражняваш едно и също нещо и да очакваш един и същи резултат “. Такава прогноза направи социологът Юлий Павлов в ефира на Euronews Bulgaria.

Политологът Страхил Делийски поддържа тази позиция, като уточни, че „ щеше да е доста по-лесно за всички, в случай че някъде в този дълъг избирателен цикъл, беше ясно на политическите водачи по какъв начин си показват едно дейно болшинство и дейно постоянно държавно управление “.

 
Странно е след пети следващи избори вечерта да считаме кой какъв брой депутати ще има. Вместо сега, в който сме получили резултата, да ни опишат разновидностите за ръководство. Най-малкото това демонстрира липса на политическо въображение.
Страхил Делийски, политолог

По тематиката дали и този път ще бъде формиран постоянен кабинет, той разяснява, че „ става въпрос за някакъв политически развой, в който другите артисти имат опция да се срещнат някъде. Видяхме свалянето на първите карти предходната седмица, не значи, че няма да има първо, второ, трето разпределяне, още повече когато става въпрос за подобен вид диалози нормално по-голямата част би трябвало да се случва надалеч от публиката... “

Според Юлий Павлов в случай че след диалози бъде образувано държавно управление, то по-скоро би било експертно, без присъединяване на политически фигури от ПП-ДБ, от ГЕРБ... Ако не се случи, то ни чакат избори след избори и ръководство на служебни кабинети.
Това, което желаят и част от Политическа партия, и част от Демократична България, която е по-голямата, да се водят диалози, а не да се споделя през цялото време, че няма да се поддържа държавно управление с мандат на ГЕРБ. Демокрацията е разговор сред несъгласни, има такива отзиви, най-малко да се види и всичко да се постави на масата.
Юлий Павлов, социолог

Според Страхил Делийски „ не е неприятно за всяка една от партии да влезе в локалните избори като ръководеща... “

Вижте повече във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР