Кое е това ястие, което със сигурност е здравословно, вкусно,

...
Кое е това ястие, което със сигурност е здравословно, вкусно,
Коментари Харесай

Добавки, които ще направят салатите ви уникално вкусни

Кое е това ядене, което сигурно е здравословно, вкусно, уместно за всеки сезон, всяка възраст и се харесва от феновете на всяка кухня?

Отговорът е елементарен - това са салатите. Те участват непроменяемо на трапезата когато и да е на годината, биват разнообразни типове, според от продуктите, които ги съставляват, подготвят се бързо и елементарно и дават опция за всевъзможни кулинарни опити.

Видове салати съгласно употребяваните артикули за основа и добавките

Продуктите за основа на салатата се състоят единствено от зеленчуци или единствено от плодове. Може да съставляват и композиция от двете благоприятни условия с превес на тези съставки, които са по-предпочитани, или подбрани съгласно дресинга, който ще им придаде главния усет - сладостен, кисел или микс от двата.

Основната добавка към салатата е дресингът. Традиционно за зеленчуците се употребява дресинг с кисел усет, в който са смесени оцет, лимони, олио или зехтин и разнообразни подправки, които укрепват и подчертават този усет. За плодовете се употребява най-често сладостен дресинг, който е в естетика със сладостта на множеството плодове.

 дресинг за салати

Напоследък от ден на ден набира известност дресингът, който опълчва другите усети, тъй че да се получи едно забавно комбиниране на противоположности, които работят по-силно на вкусовите рецептори, по този начин нареченият сладко-кисел усет.

Ще прибавим и още някои хрумвания, тъй че зеленчуковата салата, или тази с преобладаваща зеленчукова основа, да добие нов и чужд и в това време неповторим усет.

Идеи за добавки към салати за неповторим усет

Как да прибавим дресинга: Обикновено с дресинга се залива салатата и с това се счита, че положителният усет е реализиран. Всъщност може да се получи тъкмо противоположното, в случай че количеството на дресинга не е добре преценено.

За да се избегне прекомерно мазната салата в чинията, дресингът би трябвало да се изсипе не върху зеленчуците, а в края на салатиерата, по стените, и след това деликатно да се обърка със зеленчуковата основа. Така няма заплаха да се прекали с мазнината.

 балсамов дресинг за вкусна салата

Най-добрата и подобаваща добавка за овкусяване на всяка зеленчукова салата е чесънът. Неговият леко лют усет се приема добре от всеки човек, а здравословните му изгоди са необятно известни. Има два метода да се овкуси салатата с него: посредством прибавяне към дресинга, или в случай че се намажат стените на салатиерата с чесън. Този метод е за тези, които по-трудно одобряват острия му аромат. По този метод той ще е единствено леко загатнат.

Мазнината - олио или зехтин може да се овкуси с билки или подправки на усет - розмарин, канела, синап или други по желание. Това ще придаде напълно ново вкусово чувство и може да се окаже неповторимия усет, подобаващ за салатата ви.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР