Кобургска принцеса дължи пари за цигари след смъртта сиБританската принцеса

...
Кобургска принцеса дължи пари за цигари след смъртта сиБританската принцеса
Коментари Харесай

Кобургска принцеса дължи пари за цигари след смъртта си

Кобургска принцеса дължи пари за цигари след гибелта си
Британската принцеса Луиза, четвъртата щерка на кралица Виктория и принц Албърт Сакскобургготски, е останала да дължи след гибелта си 15 шилинга на един от лондонските магазини за продажба на цигари. За този дълг на принцесата излиза наяве от архивните документи.

Принцесата е умряла на 91-годишна възраст през 1939 година, по този начин и не плащайки сметката за цигари на компанията R Lewis Limited, чийто магазин се намирал по съседство с Бъкингамския замък.

Историците са удивени, че тази информация е оповестена, тъй като персоналните документи се съхраняват запечатани.

Принцеса Луиза е шестото дете и четвъртата щерка на кралица Виктория /1838-1901 г./ и принц Албърт. Тя се прочува със своя ексцентричен метод на живот. Принцесата получава самопризнание като художничка.

Според документите за наследства излиза наяве, че след гибелта си тя оставя 239 260 паунда 18 шилинга и 6 пенса, което в днешно време са равнява на над 70 милиона паунда /около 89 милиона долара/.

Остава мистерия, за какво тя не е платила сметката си.

Историкът Люсинд Хоксли, който учи биографията на Луиза, споделя, че принцесата е обичала да пуши доста. Но е трябвало да се крие от властната си майка, която е ненавиждала пушенето.

И едвам след възкачването на престола на нейния брат Едуард VII Сакскобургготски през 1901 тя стартира да пуши намерено в предопределените за това стаи в кралските дворци. /Би Би Си
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР