Коалицията стои изцяло зад премиера. Това каза депутатът от Демократична

...
Коалицията стои изцяло зад премиера. Това каза депутатът от Демократична
Коментари Харесай

Ивайло Мирчев, ДБ: Коалицията стои изцяло зад премиера

Коалицията стои напълно зад премиера. Това сподели депутатът от " Демократична България " Ивайло Мирчев в Народното събрание.

Според него Иван Гешев се е самозабравил и демонстрира избрана уязвимост сега. " Не бих желал да допускам, че това е нещо друго. Коалицията застава напълно зад премиера несъмнено, в тази обстановка ", съобщи още Ивайло Мирчев.

Нужна е същинска правосъдна промяна, акцентира той.

Мирчев отговори на въпрос дали след решението на Конституционен съд, че правосъдният министър има право да желае оставката на Иван Гешев като основен прокурор, Надежда Йорданова ще се възползва от това. " Има такава поръчка и познавайки правосъдния министър, това искане ще бъде сносно аргументирано ", съобщи още той.

Разпитът на премиера Кирил Петков предизвика мнения и от страна на опозицията.
Списък с 19 имена внесе Кирил Петков в прокуратурата (ВИДЕО)
19 индивида са в листата, който съм донесъл, сподели на влизане за разпит във Върховната касационна прокуратура министър председателят Кирил Петков. Моят...
Прочети повече
Тома Биков от ГЕРБ съобщи, че няма нищо изключително в тази обстановка с разпита. " Не знам за какво това се приема като някакво напрежение. Г-н Петков в продължение на няколко дни твърдеше и в изявленията, и в обществени изяви, че има информация за хора, които са взели участие в закононарушения и корупция. Прокуратурата подхваща едно рутинно деяние да изиска информация от него, тъй като става въпрос за министър-председателя, под чието управление са всички служби и Министерство на вътрешните работи ", съобщи още Тома Биков. По думите му не е тъкмо разпит, а за нещо, което той е трябвало да отиде и да даде доказателства. Според него би било проблем, в случай че министър председателят отиде с отрязъци от вестници. " Защото това значи, че ще се изложи. Ние може да сме се съпротива, само че и за нас не е прелестно българският министър председател да се излага. От един министър-председател се чака да се държи съществено ", сподели още депутатът от ГЕРБ.

От Движение за права и свободи също разясниха разпита на премиера Кирил Петков.

" Леко съм комплициран. Държава, която си има цар, несъмнено царят разпитва. Най-вероятно царят има такива пълномощия в някои страни. Обърнете се към цар Киро ", съобщи Хамид Хамид.

Припомняме, че от седмица от Движение за права и свободи назовават премиера " Цар Киро " по прилика с към този момент починалия ромски водач.

Още от ПОЛИТИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР