Коалицията Продължаваме промяната - Демократична България ще плати сметката за

...
Коалицията Продължаваме промяната - Демократична България ще плати сметката за
Коментари Харесай

Андрей Райчев: ПП/ДБ ще плати сметката, а Борисов може и да ритне менчето

" Коалицията " Продължаваме промяната - Демократична България " ще заплати сметката за кабинета с ротационен министър председател ", съобщи социологът Андрей Райчев в студиото на bTV.
" ПП/ДБ получават власт на хартия, което е унищожително за тях, а това се споделя преяждане с власт - когато получиш прекомерно доста власт, стартира да те боли коремът и повръщаш ", посочи Андрей Райчев.
Според него по-същественият въпрос е за какво водачът на ГЕРБ Бойко Борисов се съгласява на това нещо и за какво ПП/ДБ го желаят. Борисов излезе в изолираност, тъй като този, който го арестува, в този момент му споделя ела да създадем държавно управление. На Политическа партия задачата била властта - неправилна цел, тъй като нямат условия за нея, посочи Райчев.
Според него след деветия месец може и да няма ротация, а Борисов да изиска нови предварителни парламентарни избори. Главната последица е, че Политическа партия ще бъде подложена на чудовищно вътрешно напрежение и ще се получи една двигателна сила от Демократична България, която ще взима от Политическа партия, а " Възраждане " също ще завоюват. Именно с цел да стане съюз с Политическа партия, Борисов направил действителни договаряния с другите партии - с цел да покаже, че и с другите може.
" Никакъв проект Б нямаше, а всичко се правеше, с цел да стане проект А ", разяснява Андрей Райчев.
За Райчев действително новата обстановка е политическа победа на Борисов, само че той е изгубил политически съдружник като Иван Гешев, заплати връзките си с Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия. Борисов съвсем всичко хвърли, с цел да завоюва това нещо. Местните избори ще са огромно тестване за Борисов, в случай, че господства на всички места. Предстои да забележим кой ще го победи на локалните избори, сподели още Андрей Райчев.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР