Коалицията Продължаваме промяната-Демократична България представи състав на проектокабинет Денков. Той

...
Коалицията Продължаваме промяната-Демократична България представи състав на проектокабинет Денков. Той
Коментари Харесай

Боряна Димитрова: Маршрутите за достигане до правителство наближават остри завои

Коалицията " Продължаваме промяната-Демократична България " показа състав на проектокабинет " Денков ". Той обаче няма да бъде признат от ГЕРБ-СДС, само че би могло да бъде разискван и поправен, разяснява Бойко Борисов.

" Маршрутите за постигане до държавно управление остават отворени. Но се стига до обстановка, в която наближават остри завои и би трябвало да се кара деликатно ".

Трябва да си отговорим на 3 въпроса, с цел да забележим какъв вид кабинет е вероятен, изясни Боряна Димитрова.

" Първият е дали има страната интерес да стои в това безвремие, което става все по-опасно от икономическа позиция и във връзка с сигурността. Вторият е дали имат партиите интерес от нови избори и последният - дали може да се реши въобще политическата рецесия преди локалните избори. Отговорът и на трите е „ Не “. По-голям е шансът да се върви към съставяне на някакъв тип експертно държавно управление "

Димитрова изясни и аргументите за слабото доверието сред първите две обединения.

" Те би трябвало да удовлетворяват претенциите и на своите твърди ядра, и на по-меките си периферии. Знаят обаче, че нямат интерес от нов избор преди локалните избори и ще бъде демонстрация на политическа незрялост да не могат да решат този ребус и да преминат през блокажа ".

Не е единствено факсимиле да се приказва за евроатлантическо болшинство, изясни тя.

" Две групи, които имат сходна ориентировка, се оказват непримиримо разграничени до степен, че не биха желали да имат свое държавно управление. В тази обстановка рискът е да продължи ръководството на служебните държавни управления. България не може да остане в това разделяне ".

Боряна Димитрова разяснява и опита за атентат против основния прокурор. " Какъвто и да е резултатът от следствието, няма печеливш излаз за България. Възможността да бъде проведено нападение против основния прокурор е нещо, което изпраща България доста надалеч от задачите, към които се стреми, като Шенген. Позитивен излаз би имало, в случай че допустимо най-бързо и безапелационно бъде разкрита истината. Стигаме до степени, в които разпадът на базовото равнище на социална единодушие стартира да става рисков ".

Изходът от безвремието, в което се оказахме от съвсем две години, се крие в зрелостта на политическите партии, уверена е Димитрова.

" В противоположен случай отиваме към един режим, който не е парламентарен, само че се утвърждава от ден на ден ".
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР