Коалицията Продължаваме промяната – Демократична България“, останали втори на изборите

...
Коалицията Продължаваме промяната – Демократична България“, останали втори на изборите
Коментари Харесай

ПП-ДБ обещаха да не се коалират с ГЕРБ, само ще говорят с тях

Коалицията „ Продължаваме промяната – Демократична България “, останали втори на изборите на 2 април, няма да поддържа държавно управление с мандат на ГЕРБ. Това съобщи съпредседателят на Политическа партия Асен Василев на брифинг. По думите му всички обединението, след извършени съвещания и взети решения, са взели решение да не поддържат мандат с присъединяване на ГЕРБ.

Припомняме, че водачът на ГЕРБ Бойко Борисов към този момент съобщи, че ще беседва с всички, само че и разяснява, че е най-добре да се сформира държавно управление с поддръжката на ПП-ДБ. Веднага по-късно само съпредседателите на Политическа партия Кирил Петков и Асен Василев обявиха, че няма да одобряват подобен вид, до момента в който от Демократична България резервираха безмълвие.

Лидерите на " Продължаваме промяната " още след изборите излязоха с изказване, че няма да се коалират с ГЕРБ. Но " Демократична България " останаха безмълвни съвсем седмица, което даде съображение да се спекулира, че има разнобой измежду сътрудниците. Тези подозрения се подхранваха от изявления на Христо Иванов, че би трябвало да се приказва с всички.

На днешния брифинг Кирил Петков сподели, че са склонни да беседват по политики и за значимите неща с ГЕРБ. Също по този начин той съобщи, че в случай че групировката на Бойко Борисов се провали в съставянето на кабинет, " ние ще поемем своята отговорност ".

Очаквайте детайлности!
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР