Коалицията няма да се разпадне заради Истанбулската конвенция, каза Цветан

...
Коалицията няма да се разпадне заради Истанбулската конвенция, каза Цветан
Коментари Харесай

Цветанов: Няма да се разпадне коалицията заради Истанбулската конвенция

Коалицията няма да се разпадне поради Истанбулската спогодба, сподели Цветан Цветанов в " Панорама ".

Цветан Цветанов, ръководител на ПГ на ГЕРБ: Истанбулската спогодба е ангажимент на всички страни в Европейски Съюз. Всички страни членки са я подписали и сега вървят ратификации. Няма да се разпадне обединението и тук декларирам изрично, че това е един от целите на Екологичен потенциал, Европейска комисия,. А водачът на ПЕС я поддържа. Турция е утвърдила тази спогодба, Сърбия, Босна и Херцеговина, Албания. Ако погледнем законодателството на тези страни, даже имат конституционна възбрана за еднополови бракове.
Цветанов разяснява и проблема с Национален парк " Пирин ".

Категорично е, че на Банско ще се строи единствено втори кабинков въжен превоз, това е и желанието на хората, сподели Цвтан Цветанов.

Цветан Цветанов, ръководител на ПГ на ГЕРБ: Трябва да подсигуряваме и това е стихотворец ангажимент от премиера, фактически би трябвало да бъде ясно за всички и тук би трябвало да се създадат съответните допълнения, с цел да спрем всяка нечиста сделка, че в Банско ще се строят хотели или ще има жилищни здания. Това, което е декларирано и е казано, че ние би трябвало да осигурим опцията за втори кабинков въжен превоз с нужната техническа инфраструктура, с цел да се поддържат тези уреди и нищо повече. И това е ангажимент, който считам, че би трябвало да се спре с това спекулиране и когато приказваме за митинги и председателство, ние би трябвало като българи да създадем всичко допустимо освен Европа да прави оценка политиците в България, Министерски съвет, народните представители в парламентарното измерение, би трябвало да се консолидираме и да реализираме главните си цели.
Не ни тормози тематиката с корупцията, даже мога да кажа, че тази тематика може би ще способства за преустановяване на всевъзможни спекулации по тази тематика, сподели още Цветанов.
Цветан Цветанов, ръководител на ПГ на ГЕРБ: И мога да кажа, че нашата политическа воля е да създадем законодателните промени, които към този момент са факт с антикорупционното законодателство. Вчера, когато бяха в Лондон, разговарях с отдела, който се занимава с корупцията. Те одобриха, че нашето законодателство е положително и в случай че то може да влезе в деяние, ще отчетем високи резултати, само че Българска социалистическа партия саботираха този план с техния законопроект и с тезата, която радикално се различаваше от тезата, която защитаваха в 43-ия парламент. 43-ият парламент всички политически партии се сплотиха органът да бъде назначаван от Народно събрание, само че когато се промени политическата обстановка с претендента на Българска социалистическа партия за президент, Българска социалистическа партия и президентът започнаха да играят в една игра, която считам, че не е доста удачно и печеливша.
Вижте целия диалог във видеото.
 Зарков: Корупцията е главен проблем, подкопаващ българската държавност Зарков: Корупцията е главен проблем, подкопаващ българската държавност
Вотът на съмнение стъпва на една доста ясно логичност - корупцията всепризнато е главен проблем, подкопаващ българската държавност, главен проблем, ко...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР