Коалицията на Обединени патриоти още я има. Има странни процеси

...
Коалицията на Обединени патриоти още я има. Има странни процеси
Коментари Харесай

Валери Симеонов: Няма никакъв шанс да влезем в коалиция с Николай Бареков

Коалицията на Обединени патриоти още я има. Има странни процеси за някаква нова коалиция, само че обществото не я приема еднопосочно. Тази коалиция е основана в границите на 44-то Народно събрание. Това сподели вицепремиерът Валери Симеонов в предаването "Още от деня " по Българска национална телевизия.

Думите му са във връзка взаимните проекти на водача на „ Атака “ Волен Сидеров и групата на евродепутата Николай Бареков. „ Аз съм диалогичен човек. Не съм от най-стандартните политици. С Бареков обаче няма никакъв късмет да влезем в коалиция. Атака могат да си подписват каквото си желаят. Нищо неприятно не виждам в това “, акцентира Симеонов.

Вицепремиерът разяснява тематиката за отделянето на Украинска православна черква от Московската патриаршия. „ Ние поддържаме едно решение на украинската православна черква. Руската прав черква е и политически инструмент персонално на Путин. Чрез нея се оказва едно деструктивно въздействие в политиката на Украйна. Президентът Порошенко показа, че службите в украинската черква стартират със споменаването на имената на Патрирах Кирил и Владимир Путин. Украйна е във война с Русия и това споменаване внася вътрешен ерес. Защо канонът би трябвало да бъде спзазван прецизно откакто църквата се употребява за политически инструмент? “, разяснява Валери Симеонов.

„ Вотът за съмнение няма по какъв начин да мине. По никакъв метод не споделяме изказванията на опозицията, че би трябвало да има избор на съмнение за опазване на здравето. За година и половина няма по какъв начин да се случат всички радикални промени в опазването на здравето. В програмата на НФСБ е заложена демонополизацията на НЗОК. Имаме стратегия и тя се следва. Това е неплатежоспособен избор, без претекстове. Опозицията залага на ежедневни кавги за атакуване на държавното управление, а това е несъстоятелно “, съобщи вицепремиерът Симеонов във връзка импортирания от Българска социалистическа партия избор на съмнение към държавното управление.

Симеонов разяснява и отзвукът за страната ни във връзка жестокото ликвидиране на тв водещата Виктория Маринова. „ Позицията на Борисов беше ясна, не може да се оставят западни водачи да дават оценка на България “. По думите му отрицателните оценки се дължат на клеветническа акция от страна на избрани медийни групи. Запитан дали не се притеснява, че ще бъде нападнат за тези думи, Симеонов сподели, че по тази причина е политиката, с цел да поема удари.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР