Коалицията на джентълмените предлага законодателна програма, съгласувана само помежду им.

...
Коалицията на джентълмените предлага законодателна програма, съгласувана само помежду им.
Коментари Харесай

Законодателната програма на коалицията на джентълмените имала пропуски, затова БСП внася своя

" Коалицията на джентълмените " предлага законодателна стратегия, съгласувана единствено посред им. В нея има значими закони, само че и такива, които няма да подкрепим. Има пропуснати доста значими ежедневни тематики, вълнуващи съвсем цялото българско общество, по тази причина започваме внасяне нашата законодателна стратегия ", аргументира се Нинова на брифинг в коридорите на Народното събрание. 

От Българска социалистическа партия ще предложат покачването на минималната заплата да влезе oт 1 юли. Ще внесат и промени в Наказателния кодекс, предвиждащи наказване за шофиране след приложимост на опиати от 15 години до пожизнен затвор, както и завишаването на наказванията за трафик на мигранти от 10 до 20 години затвор, както и конфискация на имущество. 

Социалистите приготвят и промени в Наказателния кодекс, свързани с домашното принуждение като се опълчват на избраните от тях като " джендър текстове " в тази сфера. 

Снимка: БТА

" Категорично се противопоставяме през закона против домашното принуждение да се прокарва джендър идеология и да се протяга ръка на децата посредством отнемането им от фамилиите, посредством просветителни стратегии от НПО-та, посредством принуждение от безучастие. Изчистили сме този закон от всички текстове, които касаят децата и джендър идеологията при тях, образованието в тази посока, както и всички текстове, които подсигуряват, че домашното принуждение ще бъде наказвано по този начин, както би трябвало и че насилниците ще получат, каквото заслужават. Иначе това е оня закон за домашното принуждение, който ви е прочут от предходния парламент ", изясни Нинова.

Това е първи пакет от законодателната им стратегия. Следващата седмица ще внесат и пакет със обществени закони, свързани с безвъзмездни медикаменти, размерът на майчинските и други. 

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова разяснява, че в случай че ги поканят на диалози за сформиране на държавно управление в границите на първия или на втория мандат, незабавно ще стартират допитване до членове на Българска социалистическа партия за вероятно присъединяване в обединения.

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР