Коалицията между ГЕРБ и ПП-ДБ е безпринципна, сглобена от омерта

...
Коалицията между ГЕРБ и ПП-ДБ е безпринципна, сглобена от омерта
Коментари Харесай

Който се е прегърнал с Бойко Борисов, е приключил, припомни Нинова

Коалицията сред ГЕРБ и ПП-ДБ е безпринципна, съединена от " омерта и предпочитание за власт ", разгласи лидерката на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова в ефира на бТВ тази заран. И столетницата, предстоящо, ще е в съпротива, акцентира тя.

" През всичките години не му клекнахме. Къде са АТАКА, АБВ, НФСБ, „ Патриоти “, РЗС? Който се е прегърнал с Бойко Борисов, е завършил “, напомни Нинова.

Според нея задачата е и да се освободи Борисов и " няколко души от Политическа партия " от търсене на отговорност - като напомни, че първата им поръчка е да не се дават поискани от прокуратурата имунитети на депутати. 

Лидерката на столетницата е възмутена и от желанието на новото обединяване да се сменят съставите на регулаторите - макар че болшинството от тях са с изтекли мандати и незабавно се нуждаят от такава промяна.

Според Нинова договарянията от страна на ГЕРБ с тях и другите партии не са били съществени, а просто са целели да притиснат ПП-ДБ. Тя разгласи и плануваната правосъдна промяна за обречена

" Винаги сме били за оставката на Гешев, само че това, което се предлага не е решение на правосъдна промяна. Това ще налее безпорядък и неустановеност в правосъдната система. ПП-ДБ предлага основният прокурор да бъде проверява от следовател. ГЕРБ и Крум Зарков оферират от арбитър “, означи тя. " Това е промяна – „ сменяме Гешев, слагаме Пешев “. Няма задълбочена и същинска смяна, която да докара до правдивост и същинско правораздаване. "

Всъщност номинациите на левицата във Висш съдебен съвет избавиха Гешев от премахване единствено преди няколко месеца. А преди този момент - през 2020 година, дни откакто Българска социалистическа партия сякаш се разгласи за оставката на основния прокурор след нахлуването в президентската институция.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР