Коалицията ГЕРБ-СДС в София подаде жалба в ЦИК срещу един

...
Коалицията ГЕРБ-СДС в София подаде жалба в ЦИК срещу един
Коментари Харесай

ГЕРБ подаде жалба за агитация срещу Кирил Петков

Коалицията ГЕРБ-СДС в София подаде тъжба в ЦИК против един от водачите на “Продължаваме смяната “ Кирил Петков поради пропаганда в изборния ден. Според ГЕРБ става въпрос за жестоко нарушение на възбраната за пропаганда в изборния ден от страна на Петков, който е претендент за депутат от " Продължаваме промяната ".

“В нарушаване на закона Кирил Петков извърши очевидна пропаганда в свое изказване пред медиите в изборния ден и ЦИК следва да направи инспекция и да го глоби, настояват от ГЕРБ-СДС. След като гласоподава, той прикани гласоподавателите да упражнят гласа си в интерес на съответен претендент за президент, както и в интерес на една съответна политическа групировка “, се показва в жалбата.

След като упражни правото си на гласс в неделя сутринта Петков съобщи пред публицисти: “Гласувах, с цел да продължим смяната. Гласувах, тъй като имам вяра, че България може повече. Гласувах за моя президент Румен Радев и цифрите за деня за мен са 6 и 25 “.

На въпрос на публицист дали това не е пропаганда, която е неразрешена в изборния ден, Петков отговори: “Аз споделих какво съм направил както в един екзитпол. Споделих за кого съм дал своя вот като жител, не като политик и не пропагандирам никой. Не споделих: Гласувайте! “.

Цялото изявление на Кирил Петков вижте във видеото (4.48 мин):

Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР