Коалиция “Съединени за Пловдив откри предизборната си кампания със зрелищно

...
Коалиция “Съединени за Пловдив откри предизборната си кампания със зрелищно
Коментари Харесай

„Съединени за Пловдив“ тръгнаха от сърцето на Пловдив


Коалиция “Съединени за Пловдив ” откри предизборната си акция със зрелищно шоу в сърцето на града.

В късния неделен следобяд пловдивчани и гостите на града, разхождащи се по Главната, се оказаха участници в DJ празненство, ситуирано на площада към Римския стадион.

Малко по-късно известният пловдивски артист Златко Павлов даде началото на главното събитие – общественото показване на претендентите на обединението за районни кметове,  общински съветници и кмет на града. На изборите в края на октомври “Съединени за Пловдив ” се явяват с номер 68 в бюлетините.

Един по един, на сцената под вековните мраморни стъпала слязоха Георги Титюков – водач на „ Кауза България “, претендент за кмет на регион Централен, втори в листата за общински съветници; Георги Колев – водач на пловдивската организация на ЗС “Александър Стамболийски ” и трети в листата; Иванка Митева – създател и водач на “Новите водачи ”; инж. Димитър Керин от “Атака ”; Стефан Аксиев от “Воля ” и Лилия Кръстева, началник на локалната организация на „ Партия на зелените “ и претендент за кмет на регион Тракия. Инж. Владимир Кисьов (ВМРО-БНД) се включи с видео обръщение, тъй като отсъства от страната.

Представянето продължи с Павел Милушев – претендент за кмет на регион Източен, Васко Вътев – за Южен и Тодор Тодоров – за Западен. Всеки от тях е и претендент за общински консултант. За регион Северен “Съединени за Пловдив ” поддържат кандидатурата на гражданския деятел от “Спаси Пловдив ” Асен Костов.

След претендентите за районни кметове, под аплодисментите на последователите им, пред големите екрани излязоха претендентите за общински съветници на обединението. Сред най-разпознаваемите лица в листата са Константин Георгиев, Кирил Търев, Стефан Послийски, Николай Бухалов, Едуард Сарафян, Румяна Толова, Лилия Таскова, Тодор Кръстев и други

Последен към тях се причисли и претендентът за кмет на града Славчо Атанасов, съпроводен от брачната половинка си Елена и щерка им – доктор Силвия Атанасова.

“Нашата задача в тази акция е да отвоюваме града от сглобката и да го върнем на хората, тъй като общината е тяхна. Те заслужават правото да избират кметовете си сами, а не някой да им назначава “телефонна слушалка ” и от София да се разпорежда със ориста им.  Нашата задача е да сложим завършек на телефонните кметове ”, сподели Славчо Атанасов. “Тази задача изисква от нас да разкъсаме порочния кръг на публичните поръчки, печелени от едни и същи богоизбрани компании, които към този момент са се задавили с обекти, не могат да ги извършват и блокират града с години поради просрочените си поправки. И на това изрично би трябвало да сложим край ”, добави той.

Според някогашният кмет и депутат, градът би трябвало да бъде спретнат още веднъж – по правилата на справедливостта, честността, отговорността и стратегическата нужда. Пловдив навлиза в дългова рецесия, резултат от ръководството през последните три мандата. “Наша задача е да преведем града през рецесията, са запазим хората, да подсигуряваме сигурността на семействата и изискванията за работа на бизнеса ”, сподели още Славчо Атанасов.

“Някои кметове за няколко години се трансфораха в олигарси и разбогатяха безотговорно на гърба на пловдивчани. Но част от нашата задача е да сложим завършек на кметовете-олигарси в Пловдив. Това по никакъв начин няма да е елементарно. Насреща ни се изправя машина с големи финансови благоприятни условия, с невероятна медийна мощност, а атомното им оръжие е фалшификацията на изборите ”, напомни той.

„ Когато не гласоподават отвратените, ръководят отвратителните “, напомни Георги Колев. „ Ако ви харесват дупките в асфалта, мръсния въздух, зодръстванията, бързо забогателите кметове – тогава ние не сме вашите хора. И Славчо Атанасов не е вашият кмет. Ако не ви харесват и желаете градът да се промени, тогава не бъдете пасивни, излезте и гласувайте! “, прикани той.

Трио “Тенорите ” сложи впечатляващ край на шоуто в превъзходно осъществяване на оперни арии и известни мелодии.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР