Коалиция ПП/ДБ отправи обвинения към ГЕРБ/СДС в неспазване на ангажименти.

...
Коалиция ПП/ДБ отправи обвинения към ГЕРБ/СДС в неспазване на ангажименти.
Коментари Харесай

Не избират Стою Стоев за шеф на правна комисия: ГЕРБ нарушили „джентълменското споразумение“

Коалиция ПП/ДБ насочи обвинявания към ГЕРБ/СДС в неспазване на задължения. Причината – техният любимец Стою Стоев все по този начин не е оглавил обещаната Комисия по правни въпроси в Народното събрание.

Изборът на 30-годишният ученик на Нов български университет с 2-години стаж отпред на една от най-важните комисии в Народното събрание се бави поради невъзможността партиите да се спогодят за управленията на всички комисии. Акад. Николай Денков настоя от трибуната на Народно събрание Стоев да бъде определен в този момент, а останалите комисии – когато има решение за тях. В последна сметка гласуването на точката даде негативен резултат, а ПП/ДБ и „ Възраждане “ размениха обвинявания кой е „ патерица на ГЕРБ “.

„ Атанасова наруши съглашението сред ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС за кандидатурата на ръководителя на Комисията по правни въпроси. Днес точката за избор на ръководител бе отхвърлена от болшинството в Народно събрание “, съобщи Николай Денков и на брифинг в коридорите на Народното събрание.

Академикът изчете думите на Десислава Атанасова за съглашението на двете ПГ да има ротации на процедурата. Той акцентира, че на 19 април работата на Народно събрание започва със съглашение на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ, въз основа на това съглашение и с това беше отпушена процедурата.

Според Десислава Атанасова така наречен „ джентълменско съглашение “ не е изчерпано.

„ И тогава, и в този момент, то беше дружно с уговорката Народно събрание да работи повече от 3 месеца, с цел да има ротация на ръководителя и на Народното събрание, и на правната комисия. Единствено от нас и от тях зависи животът на Народно събрание да бъде дълъг и да излъчи държавно управление “, напомни тя изискванията.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР