Коалиция от средноголеми американски банки излязоха с призив към федералните

...
Коалиция от средноголеми американски банки излязоха с призив към федералните
Коментари Харесай

Американски банки с призив към регулаторите за защита на депозитите на техните клиенти

Коалиция от средноголеми американски банки излязоха с апел към федералните регулатори в Съединени американски щати да подсигуряват в продължение на две години всички депозити на техните клиенти, даже и да са над нормалния предел за обезпечени влогове, който е до 250 000 $, с цел да избегнат „ феномена на болестта “ след банкрута на банката Силикон вали, оповестява „ Блумбърг “, представен от Франс прес и.

„ Тази мярка ще спре неотложно отлива на клиенти на най-малките банки, ще стабилизира банковия бранш и ще понижи значително рисковете от други банкрути “, се споделя в апела, адресиран до регулаторните управляващи от страна на средноголемите банки в Америка.

Фалитите на банките Силикон вали и Сигничър породиха рецесия с доверието в банковия бранш. Много клиенти на сходни банки изтеглиха парите си, с цел да ги подават в по-големи банки, като Джей Пи Морган Чейс или Банк ъв Америка, възприемани като прекомерно огромни, с цел да не ги подкрепи страната при положение на рецесия.

Сега в Съединени американски щати депозитите, които са предпазени от банковия регулатор, са в размер до 250 000 $.

През седмицата банка Фърст репъблик, която обслужва главно заможни клиенти, претърпя срив на акциите на борсата с 80 %. Базирана в Сан Франциско, тя е 14-ата американска размер на активите. В четвъртък 11 огромни банки се ангажираха да внесат 30 милиарда $ в сметките на Фърст репъблик.

„ Каквото и да е общото положение на банковата промишленост, доверието бе подкопано за всички банки, с изключение на за най-големите “, написа в писмото обединението от средноголеми банки. Тя приканва банковия регулатор, Управлението за федерален запас и министърката на финансите Джанет Йелън да възстановят доверието. Групата от банки предлага да финансира гореспоменатата мярка, като усили вноските, които към този момент изплаща на банковия регулатор за гарантиране на депозитите.

Същевременно стана ясно, че холдингът на Уорън Бъфет – Бъркшър хатауей, е провел полемики с високопоставени представители на администрацията на президента на Съединени американски щати Джо Байдън по отношение на банковата рецесия, съобщи Ройтерс, като се базира на осведомен със случая източник.

Вижте още:

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР