Коалиция от 11 страни от следващия месец ще започне да

...
Коалиция от 11 страни от следващия месец ще започне да
Коментари Харесай

Обучението на украински пилоти за управление на F-16 започва от следващия месец

Коалиция от 11 страни от идващия месец ще стартира да образова украински водачи да ръководят изтребители Еф-16 в Дания, като се планува построяването на подготвителен център и в Румъния, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция. 
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 11111
" Надяваме се, че ще забележим резултатите при започване на идната година ", съобщи датският министър на защитата Троелс Лунд Поулсен пред публицисти в коридорите на срещата на върха на НАТО във Вилнюс. 

Досега нито една страна не се е заела да даде на Киев изтребители F-16, макар че Полша и Словакия изпратиха на Украйна 27 изтребители МиГ-29.

Украинските управляващи неведнъж призоваваха западните страни да им дадат изтребители и  да стартират образования на украински водачи, с цел да могат сполучливо да се опълчват на съветското предимство по въздух. 

" Трябва да защитим цивилното ни население, инфраструктурата ни, нашите обекти от сериозно значение, нашите учебни заведения и университети. Ето за какво за нас е от огромно значение тази коалиция да стартира работа ", съобщи украинският боен министър Олексий Резников. 

" Оптимист съм и се надявам, че до шест месеца ще има забележими резултати ", добави той. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР