Коалиционното споразумение между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ трябва да е пропорционално

...
Коалиционното споразумение между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ трябва да е пропорционално
Коментари Харесай

Делян Пеевски: Нулева работа на Тагарев за Украйна

Коалиционното съглашение сред ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ би трябвало да е съразмерно на тежестта на двете обединения – това разяснява Делян Пеевски по отношение на готвеното съдружното съглашение сред партиите в сглобката. Министрите да се разпределят съгласно електоралната тежест и депутатите в Народното събрание бе и предлагането на водача на ГЕРБ Бойко Борисов.

На въпрос къде се вижда Движение за права и свободи, в случай че ГЕРБ и ПП-ДБ подпишат съдружно съглашение, той отговори: „ Отдавна съм декларирал тази тематика и няма да я разясня назад. Това са диалози сред тях. Ние в това държавно управление няма да участваме по никакъв мотив “.

„ Смятам, че те би трябвало да са почтени към българските жители, да е ясно какво и по какъв начин ще вършат и да подпишат. Ясно е, че те са в коалиция. Няма за какво да се лъжем. Коалицията е ясна и тя е сред техните партии. Трябва да си сложат подписите, да сложат стратегия за цялостен мандат, да кажат какво ще вършат, хората да прочетат и видят какво е това, което се случва досега “, разяснява още той връзките сред ПП-ДБ.

„ Когато има коалиция, би трябвало съразмерно на тежестта на партиите да се направи това съдружно съглашение. Няма по какъв начин някой с доста малко да желае всичко. Особено тези неща в проценти бяха супер грозни – делкането на страната. Нека да забележим какво ще създадат и ще разясняваме “, добави съпредседателят на Движение за права и свободи.

На въпрос дали е склонен с думите на Бойко Борисов, че Кирил Петков е действителният министър председател, той отговори: „ 100% съм склонен. Има един водач на тяхната коалиция и това е Кирил Петков “.

Той отхвърли Петков да се е извинил на Движение за права и свободи за думите си, че имат доста назначения в регулаторите.

„ Тагарев не може да прати едни бронетранспортьори няколко месеца. Работа, която свършихме с господин Борисов, с ГЕРБ и Движение за права и свободи още преди месец, всичко беше готово, подписано и направено. На 18 януари парите бяха обезпечени, пратих писмо до финансовия министър. Той до ден-днешен не ги е изпратил. Днес го виждам – жалка панорама е да упреква зам.-министрите. Да каже мъжки: „ Аз съм отговорен, не ги пратих “. Ходи напред-назад, снима се единствено, нулева работа за Украйна. Всичко, което до момента беше свършено, беше свършено от Народното събрание. Тагарев свърши една огромна нула “, сподели Пеевски за министъра на защитата Тодор Тагарев.

На въпрос какво чака да чуе на чуването от министър Тодор Тагарев той отговори: „ Аз персонално не чакам нищо да чуя от него, само че дано да пристигна и вие да го чуете и питате “.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР