КНСБ предлага еднократни обезщетения за собствениците и наемните работници от

...
КНСБ предлага еднократни обезщетения за собствениците и наемните работници от
Коментари Харесай

КНСБ предлага еднократни обезщетения заради африканската чума


КНСБ предлага еднократни компенсации за притежателите и наемните служащи от дребните стопанства, които ще изгубят свинете си поради разпространяването на африканската чума.
От синдиката считат, че доста от тези хора не са внасяли обществени осигуровки и няма да имат право на обезщетение за безработица, само че не трябва да остават единствено с паричната отплата за умъртвените животни. От земеделската федерация на КНСБ желаеха също 15-процентов растеж на заплатите в Българската организация по сигурност на храните от следващата година, както и стартова заплата от 1200 лв. за ветеринарните лекари, работещи в организацията.
От КНСБ нямат данни какъв брой българи работят в дребните стопанства, отглеждащи прасета, и дали се занимават единствено с тази активност. Предлагат обаче финансови помощи за тези хора, а освен за умъртвените свине. Председателят на отрасловата федерация Светла Василева изясни от кое място могат да се вземат средства.
В този фонд, който е "Защити и бедствия " и подсигурява тъкмо компенсации на земеделските стопани, да не обезщетяваме освен земеделските стопани стопани, само че да могат и да се обезщетяват и наемните служащи ", предлага ръководителят на отрасловата федерация Светла Василева.
Другото искане на синдиката е за доста нарастване на стартовата заплата на ветеринарните лекари в Българската организация по сигурност на храните, които са на първа линия в битката с чумата и последствията от нея. Към момента тя е 700 лв., съгласно КНСБ би трябвало да стане 1200 лв..
От синдиката показаха още, че в организацията все още има над 70 незаети работни места на разнообразни позиции.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР