КНСБ настоява за по-високи заплати - поне още 100 лева

...
КНСБ настоява за по-високи заплати - поне още 100 лева
Коментари Харесай

Хиляди на протест по улиците на София

КНСБ упорства за по-високи заплати - най-малко още 100 лв. към възнаграждението на всеки служащ и наложителното опазване на клас „ Прослужено време”.

Хиляди хора стачкуват с искане за почтено възнаграждение на труда им. Протестът стигна до постройката на Министерски съвет. Протестиращите желаеха увеличение на минималната работна заплата със 100 лв., да не отпада класът за прослужено време, както и да не се орязват болничните.

Организаторите се оповестиха за заслужен труд и почтено заплащане на работещите.

"Искаме своята част от облагата на бизнеса, която сме си изработили ", оповестиха протестиращи.

Шествието ще продължи към постройката на Асоциацията на индустриалния капитал в България.

Днес Тристранният съвет преглежда бюджетите за следващата година

Синдикатите желаят още минимална заплата от 700 лв. за всеки млад висшист, обикновено възнаграждение на изключителния и нощен труд и необлагаем най-малко до размера на минималната заплата.

" Не вършим национална гражданска война, с цел да смъкваме някого . Нямаме политически искания”, сподели президентът на КНСБ Пламен Димитров.

Той разяснява това във връзка отхвърли на КТ "Подкрепа " да вземат участие в митинга. От там се тормозят, че политически сили желаят да "яхнат " мероприятието и да го употребяват политически. В същото време преди дни ръководителят на "Подкрепа " Димитър Манолов поддържа бюджета на Национален осигурителен институт, с което даде рамо на ръководещите.

„ Според нас минимална заплата от 510 лв. е малко. Искахме най-малко 530 лв.. В Румъния тя е 318 евро от началото на тази година. Докога ще изоставаме, към този момент сме равни с Македония, Сърбия. С кой остана да се сравняваме”, попита Димитров.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР