КНСБ настоява спешно да се изготви план за трайно връщане

...
КНСБ настоява спешно да се изготви план за трайно връщане
Коментари Харесай

КНСБ: Да се изготви план за трайно връщане в България на хора с български произход от Украйна


КНСБ упорства незабавно да се изготви проект за трайно връщане в България на хора с български генезис от Украйна . Експертните сметки на синдиката сочат, че с цел да бъдат заселени у нас близо 100 000 души ще са нужни сред 250 – 300 милиона лв..

" Между 50 000 и 100 000 българи могат да бъдат привлечени и като бежанци, само че и като идващи да живеят в България трайно ". Това изясни в изявление за предаването " 12+3 " на стратегия " Хоризонт " президентът на КНСБ Пламен Димитров :

" В Украйна има близо 50 български села и над 240 000 българи по публични данни, по неофициални може би още повече, като най-вече са в Одеска област – над 150 000. Има много българи и в Запорожка, Донецка, Лугнаска област и по този начин нататък, само че всичко това е нужно да се актуализира като цифри, поради на придвижването на стотиците хиляди украинци, които напущат Украйна. Ние имаме изясненост какво би трябвало да се направи, с цел да останат те в България трайно . Преди две години бяхме създали съответна стратегия, която не можа да се осъществя. Имаше и оценка на потребностите от бизнеса къде, какъв брой, в какъв размер работни места могат да бъдат предлагани в огромните градове в доста браншове ".

Цялото изявление с Пламен Димитров можете да чуете от звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР