КНСБ и КТ Подкрепа протестират пред Народното събрание с искане

...
КНСБ и КТ Подкрепа протестират пред Народното събрание с искане
Коментари Харесай

Синдикати блокираха центъра на София с искане за достойни заплати

КНСБ и КТ " Подкрепа " стачкуват пред Народното събрание с искане за увеличение на приходите и заплатите.

Протестиращи има от цялата страна, а главните послания на протестния протест са: " Искаме почтени работни заплати за заслужен труд ", " Не желаеме да бъдем работещи небогати " и " Как се живее със 750 лв.? ".

Не може едно здравно заведение да бъде комерсиално сдружение, не може да си играем с живота на хората, обявиха и работещите в областта на опазването на здравето.

Синдикатите приканиха политиците да излязат от Народното събрание и да покажат, че имат сърца. Те упорстват институционалните представители да стартират работа, а президентът да предложения на среща представителите на синдикатите.

Националният митинг на синдикатите продължи с автошествие в София. 

Жълтите павета са сцена и на още митинги – с искане за по-високи заплати там излизат и чиновници на БДЖ, както и синдиката на чиновниците в пандизите в България, които поддържат взаимните дейности в митинга на Конфедерация на труда " Подкрепа " и Конфедерация на самостоятелните синдикати в България.

Синдикат на чиновниците в пандизите в България се причислява солидарно към справедливите претенции на КТ " Подкрепа " и КНСБ и упорства за увеличение на средствата за заплати в Бюджет 2023 година, за заетите в обществения бранш и всички сфери на стопанската система.

В декларация на КНСБ и КТ " Подкрепа " се споделя, че България се намира в доста значим миг. Опасяваме се, че ще бъде изработен опит цената на рецесията да бъде трансферирана за следващ път върху работещите хора, макар че ние – техните представители, неведнъж сме предупреждавали за резултатите, до които води неналичието на съответна политика по приходите.

" Страната ни посрещна тази рецесия на дъното по трудови хонорари в Европейски Съюз и преди всичко по равнище на неравенства. За страдание, държавните управления ни през последните години не се стремят задоволително, с цел да изградят същинска обществена страна, гарантираща заслужено систематизиране на основаните богатства ", декларират синдикатите.

От 14.00 часа държавният глава Румен Радев ще организира среща на " Дондуков " 2 с управленията на национално представителните синдикални организации КНСБ и КТ " Подкрепа ".

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР