КНСБ и Конфедерация на труда Подкрепа ще отбележат с поредица

...
КНСБ и Конфедерация на труда Подкрепа ще отбележат с поредица
Коментари Харесай

Синдикатите отбелязват 1 май с шествие, концерт и блокада на Орлов мост

КНСБ и Конфедерация на труда " Подкрепа " ще отбележат с поредност от разнообразни събития Деня на труда и интернационалната работническа взаимност. Сред тях е обсада на основно кръстовище, шествие и концерт в столицата. По този метод синдикатите ще насочат послания за по-високи приходи, безвредни и здравословни условия на труд, както и за обективен енергиен преход.

КНСБ ще проведе  акция под наслов " За правото на сдружаване и почтени заплати! ". Ще бъде блокирано за малко придвижването в центъра на столицата в региона на Орлов мост от 10 часа. След това на входа на Борисовата градина ще се организира синдикален хепънинг, на който искащите могат да беседват с специалистите на конфедерацията и да получат материали с настояванията ѝ. За 11 часа е планувано шествие на Конфедерация на труда " Подкрепа " от площад „ Света Неделя “ в София до музея " Земята и хората ", където от 12,30 до 22 часа ще се организира обичайният концерт " Рок за труда ", който Конфедерацията провежда от 2017-а година насам с спиране поради пандемията. Ше вземат участие ВалдиТотев, Милена, Атлас, Спринт, Васко Кръпката и Подуене блус бенд и други реализатори. Вицепрезидентът на " Подкрепа " Иоанис Партениотис разяснява:

" Имахме куража да си върнем празника от обособени политически обединения, които го бяха обсебили ".

Шествието ще премине по бул. " Витоша " и ще бъде предвождано от детски духов оркестър от 1-ва Английска гимназия дружно с мажоретния състав.

Партениотис акцентира, че с деянията синдикалистите ще повдигнат своя глас " за по-добър живот в България, тъй като българите в последните 3 години в резултат на многото рецесии, които ни заобикалят, доста обедняха. Ще настояваме за по-високи приходи. България е енергиен център на Балканите и по-никакъв метод не желаеме да загубим това енергийно сърце на българската стопанска система ". 

Сред другите претенции е приемането на ново съответно на днешните действителности законодателство, регламентиращо провеждането стачки, манифестации и шествия. 

Началото на празнуването на 1 май е през 1886 година, когато е оповестена обща стачка във всички американски щати, тъй като служащите нямат съвсем никакви права, работят до 16 часа дневно при доста неприятни условия.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР