Книжен център "Гринуич" представи алманаха "Непознатата южна земя", предаде репортер

...
Книжен център "Гринуич" представи алманаха "Непознатата южна земя", предаде репортер
Коментари Харесай

Антарктида от древността до наши дни


Книжен център "Гринуич" показа алманаха "Непознатата южна земя", съобщи кореспондент на БГНЕС.

"Непознатата южна земя" разкрива любопитни обстоятелства за най-студеното място на земята. Сборникът е дело на Гергана Лаптева, проф.Христо Пимпирев и доктор Любомир Иванов. Изданието демонстрира Антарктида от древността до наши дни, изобразена в географски карти. Алманахът включва седемдесет карти от 15 век до през днешния ден, съпроводени с богати обяснителни текстове и данни за техните създатели.

"Това е алманах на Антарктида от древността до наши дни. Включва доста цветни карти, данни за създателите и времето и метода на сформиране на тези карти. Разделени са в четири стадия. Средновековен, интервал на откривателите, актуален и българския принос в Антарктика. Поводът за изработката му бе една галерия, която приготвяше българския антарктически институт. Бяхме подбрали тридесет карти. Понеже за всяка имаше доста забавна информация продължихме да сортираме и незабелязано станаха седемдесет. Така взехме решение да ги издадем в книга. Иначе "Непознатата южна земя" е античното име на континента, който в днешно време назоваваме Антарктика", съобщи Гергана Лаптева, създател на сборника.

Гергана и екипът й приготвят алманаха в продължение на година и половина. Според създателите на изданието, картите са забавни, тъй като включват освен просвета, само че и изкуство. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР