Книговище.бг кани българските деца да премерят сили в състезанието по

...
Книговище.бг кани българските деца да премерят сили в състезанието по
Коментари Харесай

Започва детското четене Книговище

Книговище.бг кани българските деца да премерят сили в надпреварата по четене с схващане. От 00 до 24 ч. на 24 май те ще имат опция да завоюват една от трите награди - безвъзмездни годишни абонаменти за Книговище, научи ДУМА от уредниците.

В надпреварата могат до вземат участие деца на възраст от 6 до 14 години от страната и чужбина. Влезте с профила си или създайте нов на www.knigovishte.bg. Отговаряйте на въпросите към прочетени детски книги и трупайте точки. Колкото по-сложна е книгата, толкоз повече точки носят верните отговори. Грешните лишават точки, пропуснатите въпроси носят нула точки. Ако детето сформира въпросник, който дава отговор на стандартите на Книговище, получава точки, равни на оптималния резултат от въпросника, умножен по три. Тримата състезатели, набрали най-вече точки в границите на 24 май, получават награди.

Първата е годишен абонамент за клас, включващ 30 самостоятелни абонамента и един училищен. Той дава опция децата да се състезават едно с друго в " четенето с схващане ", да виждат къде са в съпоставяне със съучениците си, да споделят рекомендации и мнения за обичаните книги. Втората премия е годишен фамилен абонамент, включващ 4 самостоятелни абонамента и един наставнически. Третата премия е годишен самостоятелен абонамент. С него детето натрупа точки, минава равнища и се състезава с компютъра в електронна игра, изискването за присъединяване в която е да четеш.

Тримата спечелили ще получат и книга по желание. Те се дефинират от насъбраните денем точки в Книговище, умножени по коефициент, отчитащ възрастта на участника.

Всеки може да премери сили с посланиците на Книговище от Асеновград, Бургас, Варна, Велико Търново, Генерал Тошево (Добрич), Дебрен (Благоевград), Казанлък, Котел, Кърджали, Монтана, Пазарджик, Пловдив, Русе, Своге, София, Стара Загора, Харманли... Желаещите могат да се включат в някое от събитията онлайн - част от съпътстващата стратегия на Книговище на 24 май в обитаемоте места на посланиците.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР