Книгите в Регионалната библиотека "Проф. Боян Пенев" в Разград вече

...
Книгите в Регионалната библиотека "Проф. Боян Пенев" в Разград вече
Коментари Харесай

Книгите в библиотеката в Разград вече се дезинфекцират

Книгите в Регионалната библиотека "Проф. Боян Пенев " в Разград към този момент се дезинфекцират с UV машина, заяви шефът на културната институция Димитър Петров.
Новата облага дава опция за обезпрашаване и дезинфекция на шест книги по едно и също време за 30 секунди.

Машината е конфигурирана в залата за свободен достъп на библиотеката. Тя е съпроводена със документ и резултати от лабораторни тествания, в това число и за COVID-19.

Досега книгите от фонда на библиотеката се поставяха под 72-часова "карантина " след връщането им, преди да бъдат предоставени на различен четец. Вече тази нужда oтпaдa.

Производителят дава цялостна гаранция, а и практиката до момента демонстрира, че при стерилизацията книжните тела не се повреждат, разяснява Петров. По думите му със закупуването на техниката културната институция дава отговор на условията за основаване на здравословна среда за понижаване на риска от заразяване с COVID-19 и други вируси, и за отбрана както на потребителите, по този начин и на библиотечните чиновници. Петров бе безапелационен, че библиотечното управление прави всичко допустимо в изискванията на пандемия да е в крайник с времето и технологиите.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР