Книгата Омагьосана приказка“ и изложба на картини от вълна на

...
Книгата Омагьосана приказка“ и изложба на картини от вълна на
Коментари Харесай

Вижте предстоящите събития в РБ „Пейо Яворов“ тази седмица

Книгата „ Омагьосана приказка “ и галерия на картини от вълна на Светла Чиракова ще бъдат показани в Конферентна зала „ Акад. Константин Петканов “ на Библиотеката.

Събитието ще се състои на 9.11. /сряда/ от 18:30 ч. Присъстващите ще чуят една увлекателна приказка за хубостите на България. Книгата е богато илюстрирана, мултимедийна, с QR кодове. В залата ще бъде подредена галерия на картини, рисувани от авторката на книгата Светла Чиракова, с жива вълна.

Авторката на романа „ Ала бала-ница “ Силвия Валентино ще гостува в Регионална библиотека „ Пейо Яворов на 14 ноември от 18 часа. „ Ала-бала-ница е детски разказ, носещ благия спомен за отминалото време. Години на забавление, равнодушие, само че и мъничко тъга… “

Фотоизложба „ Всяка секунда на светлина и мрак е магия “ на Антони Георгиев в Библиотеката, до 30.11.2022 година Осъществена е в съдействие с Американското посолство в София. Красотата и съвършените естествени картини на Американския югозапад превземат фена още от пръв взор. Това е едно от огромните „ тайнства “ на Антони Георгиев – да трансформира фотографията в живопис. Антони Георгиев е от Бургас. Завършва Английската гимназия в града, а по-късно и „ Английска лингвистика “. Още през 80-те години на ХХ век се занимава с художествена снимка. Освен фотограф, бургазлията е публицист и публицист. Автор е на изложения в България, Австрия, Гърция, Дания, Полша, Франция, Чехия, Англия и Съединените щати.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР