Книгата Лицата на Филипините представя във Велико Търново Наталия Бояджиева.

...
Книгата Лицата на Филипините представя във Велико Търново Наталия Бояджиева.
Коментари Харесай

„Лицата на Филипините” представя Наталия Бояджиева във Велико Търново

Книгата „ Лицата на Филипините ” показва във Велико Търново Наталия Бояджиева. Няколко са срещите й с читателската публика в старопрестолния град. Първата ще се състои на 26 ноември, понеделник, от 15:30 часа в Голямата читалня на Централната библиотека на ВТУ „ Св. св. Кирил и Методий ”. На идващия ден Бояджиева ще показа изданието от 13:30 часа в Средношколския отдел на Регионалната национална библиотека „ П. Р. Славейков ”-филиал „ Славейче ”. Във вторник авторката ще презентира забавната книга и в книжарница на ул. „ Васил Левски ”17, а началният час на събитието е 18.

43 документални описа срещат читателя с любопитните моменти от 2-годишния интервал на авторката, в който живее във Филипините. В изданието тя ни потапя в локалната просвета на усмихнатите даже и в тъжни моменти хора. Читателят се придвижва измежду водите на Тихия океан, където плува архипелаг от над 7 хиляди острова, населявани от 100 милиона души.

В изданието авторката споделя и за висящите ковчези на Сагада, изкачванията по скатовете на неземно красивия вулкан Пинатубо, срещите с локалното радикално население аета. Интерес провокира и съвсем осъществената среща високо в планината с човекоядци.

На 28 ноември от 18 часа Наталия Бояджиева ще показа изданието и в Дома на хумора и сатирата в Габрово, където ще открие и галерия с платна от китайския цикъл на щерка си Емилия, създател на корицата на изданието. По време на представянията в Търново и Габрово, Наталия Бояджиева ще презентира и своята първа книга „ Светлините на изтока ” с разкази за Китай. Изданието писателката показа премиерно в остарялата столица през 2016-а.

Наталия Бояджиева е родена на 15 април 1960 година във Варна. Завършила е Българска и съветска лингвистика в Шуменския университет „ Константин Преславски ”. Работи като учител по български език и литература и като публицист на свободна процедура. Превежда от съветски, полски, британски и италиански език.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР