Книгата Гърция: Непознатите Циклади“ първо трябва да се види и

...
Книгата Гърция: Непознатите Циклади“ първо трябва да се види и
Коментари Харесай

Вера Александрова: В книгата Гърция: Непознатите Циклади са включени непопулярни и труднодостъпни острови

Книгата " Гърция: Непознатите Циклади “ първо би трябвало да се види и по-късно да се прочете. Снимките доста по-силно, цветно и ясно пресъздават магията на всички разказани места. Това сподели журналистът и странник Вера Александрова в предаването " Човекът на фокус “ на Радио " Фокус “.

Тя описа, че в книгата си е присъединила непопулярни острови. Те са налични единствено с ферибот, което лимитира туристопотока. " Умишлено се стопирах на тях. Исках да са места, които наподобяват като на картичка, които са труднодостъпни, само че това съхранява тяхната достоверност. Умишлено се стопирах на острови, които нямат летище. Всички тези острови са налични единствено по вода, като се изключи два от тях, които имат вътрешен полет от Атина. Заложила съм на острови като Кимолос, Фолегандрос, Куфонисия, които не са толкоз известни, само че който ги посети, ще остане удивен “, съобщи тя.

Тези острови пътешественичката е посетила през последните три години. " Избрах ги, тъй като са доста характерни. Да речем Тинос – със своята черква, с архитектурата на селата, Сифнос, който е прочут с вкусната си храна, или Куфонисия – с невероятните си плажове. Ако попитате гърците къде е най-прозрачната синя вода, те ще ви кажат тъкмо Куфонисия “, добави Вера Александрова.

Тя означи, че лесният достъп до информация през днешния ден за разнообразни туристически дестинации основава у хората избрани упования и настройки за тях, което малко или доста изкривява упованията им. " Ако човек отиде, гмурне се в приключението и безусловно се изгуби, се случват доста непредвидени, непредвидени и забавни обстановки. Важно е човек самичък за себе си да открие тези места, които на него му харесват и отразяват неговия мироглед и метод на живот. Пътуването постоянно е обвързвано с провокации и постоянно учи. Човек не би трябвало да се придържа към проекти и графици, а да бъде малко вманиачен и доста самоуверен “, счита тя.

" Има доста красиви места, които би трябвало да се видят, само че аз предлагам това да се случи отвън сезона и човек оптимално да следва личните си инстинкти за красиви и екзотични места “, добави Вера Александрова.

Премиерата на " Гърция: Непознатите Циклади “ е довечера в Клуба на пътешественика. " Ще опиша повече, ще покажа повече фотоси, които не откриха място в изданието. Ще опиша за какво избрах тези места, за какво книгата е за Гърция. Исках да обвържа тематиката с лятото, със синьото море, синьото небе, вкусната храна и да предизвиквам хората да бъдат малко по-смели в дейностите си и да вкусят нещо непознато и малко по-различно “, описа създателят на книгата.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР