Кнежа. Кандидатът на евродепутат от ГЕРБ Андрей Ковачев взе участие

...
Кнежа. Кандидатът на евродепутат от ГЕРБ Андрей Ковачев взе участие
Коментари Харесай

Европейски избори 2019: Кандидатът на евродепутат от ГЕРБ Андрей Ковачев взе участие в откриването на фолклорен фестивал в Кнежа

Кнежа. Кандидатът на евродепутат от ГЕРБ Андрей Ковачев взе присъединяване в откриването на фолклорен фестивал в гр. Кнежа по покана на кмета на обитаемото място Илийчо Лачовски. Това оповестиха от пресцентъра на Политическа партия ГЕРБ . На събитието Ковачев бе придружаван от народните представители от ГЕРБ Владислав Николов и Ралица Добрева.
Фестивалът започва с водосвет на обичайния празничен курбан, отслужен в локалната православна черква.
Андрей Ковачев поздрави присъстващите по време на откриването и им благодари, че съхраняват български обичаи и традиции и ги предават на идните генерации.
По остаряла традиция на 1 май в Кнежа в местността Кукутановец се събират всички поданици, с цел да честват дружно. През 2016 година кметът на града Илийчо Лачовски взема решение да трансформира местността в място на фолклора и традициите и дава име на фолклорния фестивал „ Майски кукутановец ”. На събитието се събират хиляди хора от цялата страна. Тази година участниците в него са над 450.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР