КНДР е разработила водородна бомба, която може да бъде използвана

...
КНДР е разработила водородна бомба, която може да бъде използвана
Коментари Харесай

Северна Корея се похвали с водородна бомба, два силни земни труса в КНДР след новината

КНДР е създала атомна бомба, която може да бъде употребена като бойна глава за новата междуконтинентална балистична ракета (МБР). Това заяви южнокорейската осведомителна организация " Рьонхап ", която се базира на Централната телеграфна организация на Корея (ЦТАК).
Бомбата е била показана по време на ревизия от водача Ким Чен Ун в Института за нуклеарни разработки. " Върховният водач наблюдаваше по какъв начин водородната бомба бе инсталирана на МБР ", споделя се в известието, представено от БГНЕС. В него се акцентира, че нейната мощ може да варира от " десетки до стотици килотона ", а всички съставни елементи са създадени на територията на страната.
Съмненията дали Пхенян е съумял сполучливо да понижи размера на оръжията си и дали в действителност има същинска атомна бомба остават, само че от ЦТАК са цитирали Ким, който е декларирал, че " всички съставни елементи на водородната бомба са създадени в Северна Корея, на 100 % ".

UPDATE: S. Korean media: Its Joint Chiefs of Staff say N. Korea is " presumed " to have conducted a 6th nuclear test https://t.co/AawEnH7ZuA pic.twitter.com/yokIAY2jrW
— ABC News (@ABC) 3 септември 2017 година
Междувременно две трусове раздрусаха Северна Корея, като епицентровете са били наоколо до главния комплекс, където се допуска, че се вършат нуклеарни опити. Първият трус е бил доста мощен - 6,3 по скалата на Рихтер, а вторият е бил 4,6 по Рихтер, съобщи Агенция " Синхуа ". Моментално в Южна Корея е свикано незабавно съвещание, тъй като се допуска, че земетресенията са провокирани от бомбени тествания.
На 29 август КНДР изстреля балистичната ракета " Хвасон-12 ", която прелет над японския остров Хокайдо и падна в Тихия океан, откакто прелетя 2700 километра. Траекторията ѝ доближи височина от 500 километра. Тогава Япония не задейства противоракетната си система.
Япония разполага с двустепенна система за противоракетна защита. Снабдени със системата Aegis кораби имат на въоръжение ракети-прихващачи SM-3, които би трябвало да смъкват балистична ракета в междинната част от нейната траектория. Ако това не стане, се задейства втора степен на ПРО с потребление на системи Patriot PAC-3, които би трябвало да смъкват балистичната ракета в крайния стадий на траекторията ѝ. Обхватът на тази система не надвишава няколко десетки километра.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР