Кметове го упрекнаха, че яхва недоволствотоПрезидентът Румен Радев наложи вето

...
Кметове го упрекнаха, че яхва недоволствотоПрезидентът Румен Радев наложи вето
Коментари Харесай

Радев с вето за високите данъци на стари коли

Кметове го укориха, че яхва недоволството

Президентът Румен Радев наложи несъгласие върху закона за Закона за корпоративното подоходно облагане, с цел да спъне по-високия налог за хората със остарели коли.

„ Замърсяването не се дължи на притежаването на пътното транспортно средство, а на неговото потребление “, разгласи Радев след тържествената гала по клетвата на новите 4 конституционни съдии.

Междувременно управлението на НСОРБ изиска среща с президента, с цел да може кметовете да обяснят полезността на налога. „ Не е обикновено политиците да яхват недоволството на хората. Искаме среща с президента, с цел да му разбираем изгодите от законопроекта “, обявиха кметовете от Националното съдружие на общините в България.

„ Не съм сюрпризиран, че се вършат опити да бъде съживена една от дълго време завършила прокурорска инспекция през 2016 година, която се възбужда няколко дни откакто е оповестена моята номинация. Това ми дава съображение да имам вяра, че задачата е политическа“, съобщи Радев в отговор на въпрос по отношение на инициираната инспекция на аргументите за отвод от формиране на следствие против номинирания от президента за парламентарен арбитър Атанас Семов.

Припомняме, че преди дни ВКП разпореди на Апелативна прокуратура – София да извърши служебна инспекция по отношение на отхвърли на СГП да образува досъдебно произвеждане поради магистърска стратегия, обвързвана с името на новозаклелия се Атанас Семов. Конституционните съдии са с мандат от 9 години се употребяват с имунитет и след клетвата им против тях не може да се образува наказателно гонене, с изключение на при задоволително данни за закононарушение от общ темперамент. Вчера клетва поставиха още Красимир Влахов, Павлина Панова и Надежда Джелепова.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР