Кметицата на село Крумово, Община Родопи Румяна Самоковарева от ГЕРБ,

...
Кметицата на село Крумово, Община Родопи Румяна Самоковарева от ГЕРБ,
Коментари Харесай

Сигнал до ФАКТИ: Кметица от ГЕРБ препречва достъпа до тротоара пред заведението си

Кметицата на село Крумово, Община Родопи Румяна Самоковарева от ГЕРБ, препречва свободния достъп на жителите до тротоара. За това алармираха ФАКТИ поданици на селото.

Те настояват, че Самоковарева стопанисва кафене, чиито маси са ситуирани напряко върху тротоара.

" Заведението, което е стопанисвано от кметицата, нарушава свободния достъп до тротоара на пешеходците пред заведението заради изнесени маси, столове, саксии и заслон на него ", пишат читателите ни.

Снимка: Читател на ФАКТИ  Сигнал до ФАКТИ: Кметица от ГЕРБ препречва достъпа до тротоара пред заведението си (СНИМКИ)

Заведението се намира на централната улица " Хан Крум " против парк " Могилата " и е до медицински център с най-вече детски съвещания.

" На майките с колички, а и на другите пациенти, които би трябвало да отидат до центъра, им се постанова да се движат по пътното платно, с цел да заобиколят масите и клиентите на тротоара пред заведението. Това е извънредно рисково, тъй като те би трябвало и да заобиколят паркираните пред заведението коли и да се движат по средата на пътното платно. Самото място се намира и на изострен завой, което способства в допълнение за риск ", безапелационни са жителите на село Крумово.

Разпоредена е и инспекция, споделят ни те. Дирекцията за народен строителен надзор (ДНСК) на 22 юни 2021 година разпорежда инспекция на обекта, който се твърди, че е на на кмета от ГЕРБ. Проверката би трябвало да бъде осъществена от кмета на Община Родопи Пламен Михайлов.
Снимка: Читател на ФАКТИ  Сигнал до ФАКТИ: Кметица от ГЕРБ препречва достъпа до тротоара пред заведението си (СНИМКИ)

Макар че в Търговския указател не открихме търговски обект, обвързван с Румяна Иванова Самоковарева, поражда въпросът - това кафене фактически ли се стопанисва от кметицата на село Крумово и в случай че да, това не съставлява ли нарушаване на Закона за локалното самоуправление и локалната администрация? Според член 41 на въпросния закон " кметовете на кметства не могат да правят комерсиална активност по смисъла на Търговския закон, да бъдат контрольори, шефове или прокуристи в търговски сдружения, търговски пълномощници, търговски представители, търговски медиатори, синдици, ликвидатори или да вземат участие в надзорни, управителни и контролни органи на търговски сдружения и кооперации за времето на мандата им ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР