“Кметицата на село Крумово общ. Родопи отказва в селото да

...
“Кметицата на село Крумово общ. Родопи отказва в селото да
Коментари Харесай

Сигнал до ФАКТИ: Кметицата ни отказва нова детска градина! Трябвало да се лишат от 6 дка парк

“Кметицата на село Крумово общ. Родопи отхвърля в селото да бъде построена нова детска градина!””.

Това пишат читатели на ФАКТИ до медията ни.

“Сградата на остарялата детска градина е на над 100 години, изцяло амортизирана, дребна, групите са смесени, места за всички деца няма, дворът ѝ е незадоволително огромен. Въпреки всичко това кметицата отхвърля да се построи нова детска градина”, описват те.

Става дума за госпожа Румяна Самоковарева от ГЕРБ - кметица на село Крумово, община Родопи.

На 28 февруари кметицата отправила към жителите на Крумово покана за обществено разискване на въпроса да бъде ли издигната нова детска градина. Събранието ще се организира в петък - на 4 март, от 18:30 часа.

“Необходимо е да вземем решение би трябвало ли да се лишим от съвсем шест декара от парка си, с цел да имаме нова детска градина”, написа в покана.

Също по този начин, поканата е отправена към “заинтересованите лица и най-много лицата сред 18 и 40 години”. Явно мнението на родителите над 40 години не е толкоз значимо съгласно кметицата.

“По предложение на кметицата, кметът на община Родопи стартира планиране на нова градина в част от огромния парк на селото, който е над 30 декара. С плана ще се кандидатства по стратегиите на МОН за създаване на нови градини. Незнайно за какво, тя се отхвърля от тази си концепция и посредством пост на страницата на селото тя приканва жителите да не се съгласят с това”, описаха жителите на Крумово.

“Проектът е подложен под риск и селото ни може да загуби опцията за тази извънредно нужна придобивка”, притесняват се те.

“Да не приказваме за дискриминационното известие за възрастта на поканените на събранието. Все едно няма хора на по 50 година с дребни деца!”, възмутени за те.

Припомняме, че в края на юли предходната година поданици на Крумово се свързаха с нас по различен - тогава описаха по какъв начин кметицата предложила децата на чиновници от общинската администрация да получават бонус от 5 точки при кандидатстване за общинските детски заведения. Румяна Самоковарева аргументирала своето предложение точно с претекста, че в детските градини в община Родопи не доближават местата за всички деца.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР