Кметът Здравко Димитров е направил своите номинации за депутати от

...
Кметът Здравко Димитров е направил своите номинации за депутати от
Коментари Харесай

И стар и нов кмет искат Бойко Борисов за водач на листата на ГЕРБ в Пловдив

Кметът Здравко Димитров е направил своите номинации за депутати от ГЕРБ. На първо място той е показал премиера Бойко Борисов, а на идващите две места двама някогашни градоначалници.
На второ място е локалният водач на ГЕРБ и негов предходник Иван Тотев, а на трета позиция е Спас Гърневски, който и до момента бе депутат посредством така наречен гражданска квота.

Здравко Димитров е член на ГЕРБ в регион „ Западен “, като той призна, че публично е пуснал своите номинации. Всеки член на ГЕРБ може да номинира до трима души за депутати, заяви trafficnews

Номинациите ще продължат доникъде на февруари, като по-късно те ще бъдат изпратени на изпълнителната комисия в София.

Борисов е получил номинация и от някогашния кмет на града Иван Тотев.

Очаква се към 20 февруари Изпълнителната комисия на партията да излезе с окончателните резултати, добави той.

Ще има още веднъж гражданска квота, както на предходните избори, чийто представител в моменат е Спас Гърневски. Конкретна съдружна квота не е структурирана, само че няма проблеми съдружен сътрудник да бъде включен в общата листа, уточни Иван Тотев.

„ Няма несъмнено съответствие сред гражданска и политическа квота в пловдивската листа. Това ще зависи от % на съответните квотите в номинациите. Те се вършат от членове, които имат пълноправно участие в ГЕРБ. Важен е процентът на препоръчаните хора, защото по решение на Изпълнителната комисия това са имена с опит, престиж и познания и могат да оказват помощ за провеждането на политиките на партията “, съобщи някогашният градоначалник.

На локално равнище номинираните претенденти се подреждат по азбучен ред. Сред тях се чака да участват имената и на персони, които не са безусловно партийни членове, сподели още Иван Тотев.

Градският водач на ГЕРБ в Пловдив дефинира миналата година като сполучлива и ползотворна за партията.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР