Кметът Стефан Радев, директори на училища и представители на институции

...
Кметът Стефан Радев, директори на училища и представители на институции
Коментари Харесай

Кметът на Сливен: Иска ми се да се говори, че в града се получава добро образование

Кметът Стефан Радев, шефове на учебни заведения и представители на институции в Сливен се срещнаха във връзка новата образователна година. Това оповестиха от пресцентъра на Община Сливен.

„ Голямото предизвикателство пред всички нас е да слагаме въпроса за качеството на образованието, да повишение равнището и да приготвяме знаещи и можещи младежи “, сподели кметът Стефан Радев на срещата в Регионалния инспекторат по образованието. Той акцентира, че напъните на всички са ориентирани към повишение обсега на образованието и блян резултатите от външното оценяване в региона да стават все по-добри.

„ Иска ми се да се приказва, че в Сливен се получава положително обучение. За моя наслада се връща полезността към него за фамилиите и родителите и това е пътят да приготвяме по-образовани и по-амбициозни младежи, подготвени за новите провокации в техния живот “, съобщи кметът.

По мотив на постоянно поставян въпрос пред него за отдаването по наем на пространства на територията на учебните заведения в общината, Стефан Радев осведоми, че към този момент е в действие новата разпоредба, съгласно която шефовете могат да отдават чартърен обектите независимо и да получават 100 % от приходите. Той увери, че Общината няма да възразява, в случай че има наематели, съгласни да се приключи настоящия им контракт, с цел да сключат контракт с учебното заведение при новите условия.

Той пожела сполучлива година на всички възпитаници и училищен колективи, задоволство и сполучливо издигане равнището на учителската специалност.

Началникът на инспектората Милена Чолакова акцентира, че взаимната работа сред всички институции, имащи отношение към образованието, е причина за по-добри резултати в обучителния развой. Тя благодари на Община Сливен за сполучливия банкет на децата в първи клас.



„ Почти на 100 % децата са признати на първо предпочитание. Едва ли има толкоз огромна община да го е направила толкоз добре. За нас това е доста огромна помощ. Другите общини от региона също се оправиха доста добре “, сподели тя.

По време на срещата, която е първа за новата образователна година, бяха разисквани механизмът за обсег, новите промени в областта на образованието, резултатите от държавните зрелостни изпити и националните външни оценения, сигурността на учениците в учебно заведение и сигурността на придвижване.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР