Кметът на Враца Калин Каменов бе официален гост на масовото

...
Кметът на Враца Калин Каменов бе официален гост на масовото
Коментари Харесай

Ива Дойчинова стана кръстник на 26 деца във Враца

Кметът на Враца Калин Каменов бе формален посетител на всеобщото свето кръщение на деца, което се организира в митрополитски храм „ Св. Николай Мирликийски” в града. Християнският обред във Враца е част от най-голямото кръщение на деца в България на „ Движение за национална идея – ДНК”. Събитието е и финалът на акцията за поощряване на раждаемостта „ Направи го за България”. В този ден в 10 града в страната бяха кръстени общо 1000 деца. Едно от изискването, с цел да се включат в всеобщото кръщение бе те да са заченати през 2016 година
Преди формалния обред по кръщаването, на Калин Каменов бе връчен Сертификат с самопризнание към активността и постигнатите резултати на общинския фонд за асистирана репродукция и лекуване на репродуктивни болести в поддръжка на фамилии и двойки с репродуктивни проблеми.
Във Враца звездна кръстница беше журналистката Ива Дойчинова, която стана кръстник на 11 деца, като измежду тях и една двойка близнаци. Общият брой на новите християнчета е 26, като те са от Враца, Монтана, Плевен, Бяла Слатина, Кнежа, Мездра и София.
Тайнството „ свето кръщение “ извърши Негово Високопреосвещенство Врачански митрополит Григорий в съслужие със свещеници и хор. След ритуала, той подари на всички новопокръстени деца специфичен подарък, който да им припомня за този значим ден в техния живот.
Инициативата „ Движение за национална идея – ДНК” е подкрепена от Българския патриарх Неофит. По решение на Светия Синод на Българската православна черква кръщението ще е гратис за децата, безвъзмездни ще са и кръщелните свидетелства.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР