Кметът на Виена - Михаел Лудвиг, съобщи, че от 1

...
Кметът на Виена - Михаел Лудвиг, съобщи, че от 1
Коментари Харесай

Виена намалява валидността на ПСР-тестовете

Кметът на Виена - Михаел Лудвиг, заяви, че от 1 септември ще бъде съкратена валидността на тестванията за Коронавирус. Така към този момент бързите антигенни проби ще са годни 24 часа, а ПСР тестванията - 48 часа, оповестява Българска телеграфна агенция.

Тази нова мярка понижава валидността с едно денонощие. Старата годност се резервира само за децата на възраст от 6 до 12 години, които във Виена се тестват за достъп до всички места, където тази мярка се изисква и за възрастните, непритежаващи документ, че са оздравели или са имунизирани.

Лудвиг заяви, че към момента се водят договаряния с министерството на образованието в учебните заведения да се вършат единствено ПСР-тестове. " Задължението да се носят маски в комерсиалната мрежа остава, към този момент към момента не се вкарва правилото в нощните заведения да бъдат допускани единствено имунизирани, само че е допустимо това да е последваща стъпка за ограничение на пандемията ", добави Лудвиг.

Извънредните ограничения във Виена за ограничение на пандемията, годни до края на август, са по-строги от ограниченията в останалите австрийски провинции. Във вторник ще бъдат оповестени нови ограничения поради увеличаващия се брой на новозаразените, епидемиологичната обстановка в столицата се следи непрекъснато.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР