Кметът на Венеция Луиджи Бруняро обяви, че съвсем скоро центърът

...
Кметът на Венеция Луиджи Бруняро обяви, че съвсем скоро центърът
Коментари Харесай

Забраняват пушенето по улиците на Венеция

Кметът на Венеция Луиджи Бруняро разгласи, че напълно скоро центърът на старинния град ще стане бездимна зона или другояче казано там ще бъде неразрешено пушенето на цигари.

Самият той припалвал понякога от обичаните на италианците тоскански пури, само че даде обещание пред публицисти, че няма да го прави на местата, където това няма да бъде разрешено, написа "Монитор ".

Кметът посочи, че с изключение на грижата за здравето на жителите и гостите на един от най-посещаваните градове на планетата, мярката цели и намаляването на замърсяването на неговите улици и площади. От които служащите в локалната непорочност събирали всеки ден хиляди фасове, само че за жалост най-малко още толкоз били хвърляни в каналите и морето, от където мъчно някой може да ги извади.

Луиджи Бруняро разгласи, че концепцията да бъде неразрешено пушенето в центъра на Венеция не е негова, а я бил взел назаем от кметството на Токио, където гостувал наскоро и където бил останал удивен от заформените там бездимни зони. Като начало той счита да забрани пушенето на цигари по най-посещаваните места в поверения му да ръководи град – централния площад „ Сан Марко “ и региона към фамозния мост „ Риалто “ на „ Канале Гранде “. Постепенно мярката щяла да обхване и други радващи се на туристически интерес зони като крайбрежната алея от площад „ Сан Марко “ до парка на Стария Арсенал, тази към моста „ Академия “ и така нататък Кметът се похвали, че бил направил авансово изследване, което доказвало, че бил на прав път, защото желанието му било посрещнато с възторг освен от спортисти, артисти и естрадни звезди, само че даже от членовете на Асоциацията на търговците на тютюневи произведения.

В същото време кметът категорично акцентира, че мярката не би трябвало да се приема като обявявяне на война на пушачите, за които щели да бъдат положени нарочни грижи. Така да вземем за пример всички заведения за хранене щели да бъдат задължени да отделят нарочни пространства за тях, а из града щели да бъдат завършени кътчета, където човек може умерено да изпуши цигара. Освен това на всички туристи - пушачи щели да бъдат раздавани при влизането им във Венеция дребни портативни пепелници, както и специфични торбички за събиране на фасове.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР