Кметът на Венеция Луиджи Брунаро призова туристите да се завърнат

...
Кметът на Венеция Луиджи Брунаро призова туристите да се завърнат
Коментари Харесай

Кметът на Венеция: Искаме туристи!

Кметът на Венеция Луиджи Брунаро прикани туристите да се завърнат в града незабавно откакто паднат рестриктивните мерки около пандемията от COVID-19.

“На всеки един, който ще може да пътува през идващите месеци споделям: Елате във Венеция! По този метод ще изпратите доста ясно обръщение на света, че възобновяване стартира с хубостта и културата! ” Това написа Брунаро в Туитър.

Венеция пострада тежко от разпространяването на ковид. Градът понесе големи вреди и при наводненията в края на предходната година. Щетите от наводненията бяха оценени за над един милиард евро.

Брунаро изиска държавна помощ за избавяне на града и най-вече за работещите в туристическия бранш. Властите в Рим вкараха цялостна възбрана за влизане в страната на чужденци. Все още не е ясно докога ще бъде в действие възбраната.

Броят на инфектираните с ковид в Италия от началото на пандемията доближи 201 505, сочат данните на Министерството на гражданската отбрана. За последните 24 часа новозаразените са 2 091, а умрелите са 382 души – с 50 повече спрямо понеделник. Така общият брой на жертвите на болестта, породени от новия ковид, е достигнал 27 359 души.

Броят на излекуваните през последните 24 часа се е нараснал с 2317 души и е достигнал 68 941. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР