Кметът на Велико Търново и председател на Националното сдружение на

...
Кметът на Велико Търново и председател на Националното сдружение на
Коментари Харесай

Кметът на Търново Даниел Панов откри 31-во Общо събрание на Националното сдружение на общините

Кметът на Велико Търново и ръководител на Националното съдружие на общините в България /НСОРБ/ Даниел Панов откри 31-во Общо заседание на най-голямата неправителствена организация в страната. Форумът се организира в София и събра над 400 делегати от 211 общини. Заседанието започва с тържествена сесия, отдадена на 140-годишнината от Освобождението на България.

В изявлението си Даниел Панов уточни, че събитията на Трети март 1878 година бележат новото начало и вярата, възкресението на българския народ като свободен. „ Освобождението е апогеят на вековната българска битка за възобновяване на държавността, за личен път на развиване, за духовна, културна и политическа независимост. Нека посрещнем с достолепие и самочувствие националния ни празник. Българският народ е античен и самоуверен и има своето потвърдено и прието място в Европа “, сподели Даниел Панов.

В наличието на президента на страната Румен Радев Панов прикани за единение в името на България и европейския й път, на по-доброто бъдеще за жителите на градовете и селата, както и за решаването на проблемите и оправянето с провокациите.

Даниел Панов и изпълнителният шеф на НСОРБ Силвия Георгиева регистрираха, че през миналата година е усъвършенствана макрорамката за финансиране на общините – обезпечени са повече средства за обучение, обществени услуги, опазване на здравето и други

„ По наше гледище над 400 учебни заведения и детски градини ще бъдат актуализирани с европейски средства. Договорихме и увеличение на цените на клиничните пътеки, по които главно работят общинските лечебни заведения “, разяснява още кметът на Велико Търново и ръководител на Сдружението. Той уточни, че следва изработването на примерна методика за пресмятане на таксата за битови боклуци въз основата на количеството, като подробният разбор на НСОРБ ще бъде показан в Министерството на финансите.

В сесията вземат участие също Томислав Дончев – заместител министър-председател, районният министър Николай Нанков, Румен Порожанов – министър на земеделието, храните и горите, евродепутатът Андрей Новаков, кметът на София Йорданка Фандъкова и други

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР