Кметът на Вършец Иван Лазаров, който е и председател на

...
Кметът на Вършец Иван Лазаров, който е и председател на
Коментари Харесай

Общината и хотерлиерите във Вършец ще си партнират в тежката за туризма обстановка

Кметът на Вършец Иван Лазаров, който е и ръководител на консултативния съвет по туризъм в общината, се срещна с хотелиери и други представители на локалния туристическия бизнес.

На срещата бе коментирано продължаването на летния туристически сезон в в изискванията на усложнена епидемиологична конюнктура.

Със 7000 цветя разкрасяват Вършец

Лазаров съобщи, че туризмът е приоритет в развиването на община Вършец и локалната администрация ще сплоти напъните си с тези на туристическия бизнес за привличане на повече туристи във Вършец през лятото и за по-бързо адаптиране към новият метод на живот. Кметът разяснява, че схваща, че туризмът е най-засегнатият от рецесията бранш, и че общината ще оказва помощ с каквото може на локалния туристически бизнес.

Хотелиерите и общинската администрация разискаха способи по какъв начин в тази конюнктура без риск за гостите и за жителите на Вършец да бъде празнуван празникът на курорта, минералната вода и Балкана и 170 годишнината на курорта Вършец. Стигна се е до общо мнение на последваща среща, след седмица, да бъде направена стратегия с мероприятия за празника, която да е съобразена с ситуацията.

Собствениците на хотели, къщи за посетители и заведения за хранене от Вършец обявиха, че въпреки и на 50 % претовареност са подготвени да одобряват туристи, тъй като хората имат потребност да почиват, да превъзмогнат страха и да бъдат оптимисти.

По традиция община Вършец празнува празника на курорта, минералната вода и Балкана в продължение на 40-50 дни през юли и август с доста прояви - концерти, театрални постановки, лятно кино навън, надпревари по футбол и волейбол, детски празници, конни надбягвания, киноложки изложения и така нататък

Проявите притеглят доста туристи във Вършец и в последните години градът възстановява тогавашната си популярност на един от най-посещаваните курорти, оповестиха от локалната община.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР