Кметът на Варна Иван Портних участва в работна среща за

...
Кметът на Варна Иван Портних участва в работна среща за
Коментари Харесай

Кметът Иван Портних участва в работна среща за подготовката на летния сезон

Кметът на Варна Иван Портних взе участие в работна среща за подготовката на летния сезон, проведена от Министерството на туризма. В полемиката участваха вицепремиерът Марияна Николова, министърът на туризма Николина Ангелкова, министърът на превоза, осведомителните технологии и известията Росен Желязков, регионалният шеф Стоян Пасев, представители на контролните органи, локалната власт и туристическия бизнес.

„ Очаква ни предизвикателно лято, значимо е всички държавни и локални институции, контролни органи и представители на бизнеса да работят в синхрон, с цел да подсигуряваме на българските и задграничните туристи услуга с доста положително качество. Подготвяме редица начинания дружно с представителите на локалната власт и бизнеса и се надявам да успеем да запазим отличните резултати от предишния сезон “, сподели пред представители на медиите министърът на туризма Николина Ангелкова.

Кметът Иван Портних разгласи, че районът е подготвен за летния сезон и благодари на държавното управление за поддръжката при реализацията на редица основни инфраструктурни планове.

Тази година Министерството на туризма започва нова самодейност по Черноморието – „ Денят за Вас “. Идеята е в един ден в интервала от 15-ти юни до 8-ми септември всички музеи и други туристически обекти на територията на съответната община да бъдат с вход свободен. Очакванията са да бъдат привлечени повече гости към културно-историческите забележителности и към атракциите в региона.

Николина Ангелкова предвижда известни спадове на немския пазар. „ Предприели сме редица ограничения и следим дружно с сектора какво се случва, тъй че да се опитаме да компенсираме от други пазари. Спадът от пазар Русия все още е намалял много по отношение на прогнозите от началото на годината. Надявам се с самодейностите, които сме подхванали най-вече от двустранен темперамент с Германия и Русия, да успеем да достигнем равнищата от предходната година “, сподели министърът.

Тя заяви още, че екипът й създава специфична стратегия за привличане на повече чартърни полети през проведения туризъм. Не приказвам за субсидиране, а за търсене на механизми, каквито оферират Гърция, Испания, Кипър и Хърватска. Надявам се до месец отчетът на интернационалния съветник, с който работим, да бъде подготвен и да го предложим за публично разискване. Това ще ни разреши да притеглим в допълнение полети за летищата във Варна и Бургас. Николина Ангелкова разгласи изразителен растеж все още при пазар Украйна - с 50%. Англия - с 19%, Израел, Чехия, Полша, Франция. Надяваме се това да компенсира спада от Германия и Русия, сподели тя.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР