Кметът на Варна Иван Портних присъства на награждаването на археолога

...
Кметът на Варна Иван Портних присъства на награждаването на археолога
Коментари Харесай

Наградиха изтъкнат археолог с орден „Св. Андрей Първозвани“

Кметът на Варна Иван Портних участва на награждаването на археолога проф. Казимир Попконстантинов с най-високия медал „ Св. деятел Андрей Първозвани “, връчен му от Варненския и Великопреславски митрополит Йоан.

Повод за оценката са особените заслуги на българския академик, историк, археолог и епиграф към Варненската и Великопреславска епархия, която е богата на исторически и археологически монументи, свидетелстващи за значимото значение на първата и втората български столици – Плиска и Велики Преслав.

Варненският и Великопреславски митрополит срещна множеството християни с богата биография на проф. Попконстантинов и означи, че той се е трудил в своето занятие в продължение на повече от пет десетилетия. Проф. Попконстантинов изразиблагодарност за високото отличие и показа свои мисли за голямото историческо и археологическо благосъстояние, което се намира във Варненска и Великопреславска епархия.

 По предложение на кмета Иван Портнихпрез 2017 г.проф. Казимир Попконстантинов бе отличен със званието почетен жител на Варна.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР