Кметът на Варна Иван Портних поиска оставката на главния архитект

...
Кметът на Варна Иван Портних поиска оставката на главния архитект
Коментари Харесай

Кметът на Варна поиска оставката на главния архитект на общината

Кметът на Варна Иван Портних изиска оставката на основния проектант на общината Виктор Бузев до края на деня в сряда. Това заяви кметът на ексклузивен брифинг.
 
Сред аргументите за желаната оставка са неналичието на цялостна визия за развиване на града, неналичието на организация, действие и работа на Експертния съвет за устройство на територията (ЕСУТ), както и решения по основни тематики за града.
 
Портних добави, че е имало ясни опити за незаконосъобразни дейности от страна на основния проектант. 
Според кмета, пасивността на основния проектант може да се илюстрира с редица образци. Сред тях той уточни, че има липса на правила при работата на ЕСУТ и използването на двойни стандарти там. По аналогични планове и преписки, едни са придвижвани по-бързо, а други по-бавно, изясни Портних.
 
Той добави, че презастрояването в обособени зони на града също е функционалност на основния проектант. Липса визия и по връзки на основни за Варна планове, счита кметът. Сред откроените от Портних са и проблемите при работата на основния проектант с противозаконните бараки в курорта " Златни пясъци ".
 
Кметът сподели, че с изключение на всичко изброено, има случаи на лишаване на пълномощия от страна на основния проектант и за образец уточни издадено от него позволение за преместваем обект към ресторант в Морската градина в града зад тила му и без да има право на това.
 
Иван Портних заключи, че, в случай че не бъде подадена оставката на основния проектант до края на деня в сряда, ще предприеме всички законови стъпки за неговата промяна.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР