Кметът на Варна Иван Портних и главният комисар на ГД

...
Кметът на Варна Иван Портних и главният комисар на ГД
Коментари Харесай

Наградиха старши инспектор Върбан Петков от Варна - спасителя от пламналия влак

Кметът на Варна Иван Портних и основният комисар на Групово дело „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ Николай Николов наградиха през днешния ден старши контрольор Върбан Петков от Първа РСПБЗН - Варна, който с бързата си и навременна реакция предотврати огромна покруса и оказа помощ при евакуирането на пасажерите по време на пожара във влака край Каспичан предходната седмица.

Събитието бе проведено от шефа на Регионална дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията ” - Варна комисар Тихомир Тотев пред постройката на Противопожарната работа в града и стартира с минута безмълвие в памет на убития граничен служител на реда Петър Бъчваров.

„ Благодаря от мое име и от името на жителите на Варна на старши контрольор Върбан Петков - за проявените храброст и висок професионализъм при спасяването на хората по време на жп случая край Каспичан ", сподели кметът Иван Портних.

Той връчи на пожарникаря почетен плакет на Община Варна и мобилен телефон, защото неговите движимости изгорели във влака. Награди бяха връчени и от Министерство на вътрешните работи.

Старши контрольор Върбан Петков показа, че е съумял да реагира професионално в сериозната обстановка поради основаните умения по време на дългогодишната си работа в Първо районен съд на РСПБЗН - Варна. Той благодари на сътрудниците си и на институциите за признанието.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР