Кметът на Варна Благомир Коцев свиква антикризисният щаб в 13:00

...
Кметът на Варна Благомир Коцев свиква антикризисният щаб в 13:00
Коментари Харесай

Кметът на Варна свиква антикризисния щаб в общината

Кметът на Варна Благомир Коцев привиква антикризисният щаб в 13:00 ч. през днешния ден в общината. На съвещанието ще се рапортува оперативната конюнктура в града по отношение на бурята и снежните навявания и ще се вземе решение за образователните занятия във Варна за на следващия ден.

Екипи на снегопочистващите компании обработват с луга и пясък улиците във Варна. Днес сутринта са били обработени невралгичните места – Аспаруховият мост, обръщачът на “Владислав Варненчик ", пътят за кв. “Виница ", както и главните пътни артерии. По данни на дежурните екипи, по пътя за Каменар се пътува с понижена видимост поради мощния вятър и снега. Екипите остават в подготвеност за реакция.

Заместник-кметът Христо Иванов е докладвал на кмета Благомир Коцев, че в града градският превоз се движи. Известни усложнения е имало към Летния спектакъл, където към този момент работят екипи. Наводнени подлези има при хали " Шипка “ и бул. " Република “ под магазина " HomeMax “.

Общината е по отношение на екипите по поддръжка. Отводнено е пред ресторант " Камелия “, пред магазин " Технополис “, ул. " Беласица “, кръстовището на бул. " Сливница “ с бул. " Васил Левски “. В момента се отводнява пред зеленчуковата борса. За отводняването са мобилизирани три машини на една от компаниите за поддръжка.

В регион " Аспарухово " две машини са обработили пътища за с. Звездица, Боровец и Ракитника.

В регион " Приморски " три машини обработват пътя за Виница, както и направленията Горна - Долна Трака и Виница - Св. св. Константин и Елена.

В регион " Владислав Варненчик " четири машини обработили съществени пътни артерии.

В регион " Младост " осем машини обработват главните пътни артерии. Пътят до Каменар се поддържа и е пристъпен. Пътя за с. Въглен е с доста ниска видимост и навявания. Ако не престават вятър и сняг, пътят евентуално ще се затвори, с цел да не влизат коли и да се стига до сериозни обстановки с бедстващи хора.

Във Варна има сигнали за бездомни хора, които имат потребност от помощ - изпратени са екипи на Министерство на вътрешните работи, които да се погрижат за тях и да ги настанят в подслон. Работата на екипите продължава.

Сигналите след 02:00 ч. тази нощ до дежурните в общината са за паднали дървета и клони върху улични платна и тротоари, пречупен дирек на уличното осветяване, съборена от вятъра светофарна уредба и прекършена структура на билборд, висящи кабели в резултат на мощните пориви напразно, носени от вятъра ламарини и строителни боклуци и други Изпратени са екипи още при подаването на сигналите.

Метеорологичната конюнктура във Варна е комплицирана, само че не сериозна. Снежната стихия е съпроводена с навявания и доста мощен вятър от 15-17 метра в секунда.

По-рано през днешния ден бе затворен за придвижване на тежкотоварни коли и пътят Варна - Добрич. Община Варна приканва жителите да се въздържат от излизане, с изключение на в случаи на неотложна нужда.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР