Кметът на Варна Благомир Коцев обяви амбициозен план за преобразуване

...
Кметът на Варна Благомир Коцев обяви амбициозен план за преобразуване
Коментари Харесай

Благомир Коцев обяви какво е решаващо дали един служител да остане на работа в Община Варна

Кметът на Варна Благомир Коцев разгласи упорит проект за превръщане на общинската администрация, ориентиран към изкореняването на нездравословните практики и възстановяване на общинските услуги за жителите. В изявление за „ БНР “ Коцев разкри основните детайли на преструктурирането, което планува промяна на част от заместник-кметовете и шефовете на дирекции, само че без съкращения на съзнателно работещи чиновници. Основен акцент в процеса е оценката на чиновниците по техния професионализъм, морал и интегритет .

Кадровите промени са стимулирани от нуждата да се прекратят корупционните практики , унаследени от предходното ръководство. Кметът уточни, че задържани чиновници на общината , в това число членове на Политическа партия „ ГЕРБ “, са били назначени по партийни линии, а новото ръководство се ангажира с назначения, основани извънредно на подготвеност.

Според Коцев предходната администрация е страдала от липса на лидерски метод и мотивация измежду чиновниците, което е довело до бездейност в работата. Сегашната администрация насочва старания към последователно въвеждане на промени, в това число цифровизация на общинските услуги , с цел да се улесни достъпът на жителите до тях.

Коцев разяснява и идното приемане на бюджета на общината за 2024 година , наблягайки устрема към реалистично обмисляне и отклоняване от предизборни обещания. Освен това, кметът преглежда благоприятни условия за усъвършенстване на инфраструктурата и публичните услуги, в това число ръководството на отпадъците и развиването на културни и просветителни институции.

Кметът акцентира смисъла на публичното присъединяване в ръководството на града , обявявайки проекти за основаване на публични препоръки в разнообразни сфери. Целта е да се включат специалисти и жители в процеса на взимане на решения, с цел да се подсигурява, че всяко решение отразява публичния интерес.

Реформите в Община Варна под управлението на кмета Благомир Коцев дават обещание по-ефективно и транспарантно ръководство, с акцент на усъвършенстване на услугите за жителите и превъзмогване на дългогодишни проблеми. С фокус върху професионализма, отговорността и публичното присъединяване, Варна се насочва към нов стадий в своето развиване, който дава обещание по-добро бъдеще за всички нейни поданици.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР