Кметът на Варна Благомир Коцев коментира на спешна пресконференция внесеното

...
Кметът на Варна Благомир Коцев коментира на спешна пресконференция внесеното
Коментари Харесай

До последно остава на поста си кметът на район „Приморски“

Кметът на Варна Благомир Коцев разяснява на незабавна конференция импортираното несъгласие в ОИК – Варна от кмета на регион „ Приморски “ Николай Желязков за законосъобразността последният да остане на поста си. Срещу Желязков има постъпил сигнал в Общинската изборна комисия, че е вписан като ликвидатор на сдружение. Според специалисти, импортираните документи в ОИК – Варна дават съображение за предварително преустановяване на пълномощията на Желязков като областен кмет, заради несъответственост.

Кметът Коцев съобщи на брифинга, че съгласно него съществува политическа офанзива „ от ГЕРБ, само че освен от Варна, а от по-високо равнище “. Направи и паралел с офанзивата против различен кмет на „ шарлатаните “ (според лексиката на президента Румен Радев) – Васил Терзиев в София.

„ Тези офанзиви не са инцидентни, само че ние няма да се поддадем! Стават в миг, в който желаят да се разклатят нашите позиции “, смутено акцентира Коцев и съобщи, че за абсурда с кмета на регион „ Одесос “ последната дума има българското законодателство.

На собствен ред Николай Желязков също дефинира протичащото се във Варна като политическа офанзива и опроверга тезата, че заема поста в прорез със закона.

„ Сигналът подаден против мен е от остаряло регистриране в Търговския указател от 2021 година “, уверен е Желязков.

Според него в Търговския указател не се съдържа цялата съответна по проблема информация. Той твърди, че вписването е заличено в нужните периоди и хастари пред медиите изказванието си с годни (по неговите думи) документи.

И удостовери, че счита да остане кмет на регион „ Приморски “ до последно.

„ Не се усещам извършител на закона. Всичко съм направил в период “, безапелационен е Желязков.

Заместник-кметът на Варна Диан Иванов добави, че след изборите проведена офанзива има против него, кмета, и тя е разследване на всички дейности, които новото управление на общината е подхванало за осветление на порочни практики.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР